Tarımcı /Dünyada Tarım / Çiftçilerin zaman zaman kitlesel protestoları karşısında federal hükümet, 2024 bütçesindeki sübvansiyon azaltma planlarının bir kısmını geri çekmişti. 

Çiftçiler ne istiyor?

-Çiftçilere yönelik araç vergisi muafiyeti artık yürürlükte kalmalı ve tarımsal dizele yönelik vergi indirimi artık tamamen kaldırılmamalıdır.

-Yine de Alman Çiftçiler Birliği, Pazartesi günü başlaması planlanan gösterilerle eylem haftasına bağlı kalıyor.

-Aşağı Saksonya: Bremen Mitingi - yeni protestolar mümkün

Aşağı Saksonya'daki çiftçi dernekleri Bremen'de bir miting çağrısında bulundu. Polise göre Hansa şehrine 2.000'e kadar araç gidebilir. Hannover şehri   ve bölgenin hafta boyunca protestolardan etkilenmesi bekleniyor. Pazartesi günü çeşitli mitingler ve sözde gizli gezilerin yanı sıra yol kapatmalar da planlanıyor.

Aşağı Saksonya polis teşkilatına göre bu durum birçok bölgede aksamalara yol açabilir. Kırsal halk dernekleri, sürücülerin Pazartesi günü trafik sıkışıklığı ve daha uzun bekleme süreleri beklemesi gerektiği konusunda uyarıyor. 7 ve 27 numaralı otoyolların yanı sıra Weser Tüneli'nin de etkilenmesi bekleniyor.

Diğer şeylerin yanı sıra, Aşağı Saksonya'nın aşağıdaki şehir ve bölgelerinde eylemler planlanıyor:

-Cuxhaven'da  Stade ve Bremen'e miting gezilerinin yanı sıra şehir bölgesine de gizli geziler yapılacağı  duyuruldu.

Türkiye, Rusya'ya gerekli miktarda yumurta gönderecek! Türkiye, Rusya'ya gerekli miktarda yumurta gönderecek!

-Örneğin Stade bölgesinde Elbe feribotu Wischhafen-Glückstadt ve B73 engellenecek.

-Emden'de  çiftçiler  Pazartesi günü yüzlerce traktörle şehri üç taraftan kapatmak istiyor.

-Aşağı Saksonya'nın kırsal halkları birliği , Heidekreis için  köprüler ile A7 ve A27 boyunca gizli geziler yapılacağını duyurdu.

-Braunschweig'de, saat 11.00'de şehir merkezine doğru bir traktör geçit töreni planlanıyor ve öğleden sonra 13.00'te bir miting yapılması planlanıyor. Yaklaşık 500 katılımcı bekleniyor. 

-Göttingen'de  merkezi bir miting planlanıyor ve ardından kırsal kesimde yaşayanlar bir traktör geçit töreni düzenleyeceklerini duyurdu Bu aynı zamanda A7'nin bir kısmını güneye doğru yönlendirmelidir.

-Traktörlerin ve el sanatları şirketlerinin katılımıyla bir miting sabah saat 6'da Gifhorn'da  başlıyorKırsal halkın duyurduğu gibi traktörler daha sonra Braunschweig'deki mitinge gitmeli. Özellikle B4 üzerinde trafikte aksamalar yaşanabilir.