Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı! Abalıoğlu Lezita grevinde işçilerden Cumhurbaşkanına çağrı!

SADETTİN İNAN / Tarım Kredi Marketlerde geçtiğimiz yıllarda büyük bir peynir skandalı yaşanmıştı. Tarım Kredi Marketlerde satılmak üzere bir firmaya fason ürettirilen binlerce peynir tenekesinin içinden tuz çıkmıştı. Bu skandal hafızalarda tazeliğini korurken şimdi de 100 milyon lira değerinde kayıp ham yağ skandalı patlak verdi. İddialara göre, Tarım Kredi Yağ Sanayisi’nin fason üretim yaptırmak için Oruçoğlu Yağ Fabrikasına verdiği yaklaşık 2500 ton ham yağ kayıp olduğu belirtiliyor.

SKANDAL İCRADAN FABRİKANIN SATIN ALINMASIYLA ORTAYA ÇIKTI!

İcradan satışa çıkarılan Türkiye’nin en eski yağ fabrikalarından biri olan Afyonkarahisar’da kurulu Oruçoğlu Yağ fabrikasının Tarım Kredi tarafından 603 milyon liraya satın alındığı kaydediliyor. Tarım Kredi Holding yöneticileri, yağ fabrikasının alımına yönelik girişimleri yalanlamazken, alıma yönelik sorularımıza henüz alımın kesinleşmediği şeklinde cevap verdiler.

HABER İÇİNDE HABER VAR!

Ancak Tarım Kredi Holding, bu satın almanın dışında asıl daha başka bir skandalla çalkalanıyor. Anlayacağınız haber içinde haber var.

Birinci haber, Tarım Kredi Yağ Sanayisi’nin icradan satışa çıkarılan Oruçoğlu Yağ Fabrikası’nı yapılan açık artırma ihalesi ile 604 milyon liraya aldığı konuşuluyor. İhaleye Tarım Kredi Yağ Sanayisi ile birlikte bir firmanın daha girdiği, açık artırmanın icra bedelinin yarısı olan 427 milyon liradan başladığı ve ihalenin 604 milyon lira ile Tarım Kredi Yağ Sanayisinde kaldığı belirtiliyor. Bu süreci iyi takip edenler, 'bu satın almanın tamamlandığının' altını özellikle çiziyor.

Tarım Kredi Holding yöneticilerinin de satın alma girişimini yalanlamaması, bu satın almaya karşı niyeti ortaya koyuyor. 

İkinci haber ise, bu satın almayla birlikte ortaya çıkan Tarım Kredi’nin 100 milyon lira değerindeki yaklaşık 2500 ton ham yağının kaybolması meselesi... 

2500 TON HAM YAĞ NEREYE GİTTİ!

İhale sürecini takip eden kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, Tarım Kredi Yağ Şirketi, Oruçoğlu Yağ Fabrikası ile yaklaşık 2 yıldır çalışıyor. Burada fason ürettirilen yağlar Tarım Kredi Marketlerde satılıyor. İşte fason üretim kapsamında daha önceden Oruçoğlu Yağ Fabrikasına verilen yaklaşık 2500 ton ham yağın kaybolduğu, bunun da Tarım Kredi yöneticileri tarafından fabrikanın icradan satın alındıktan sonra öğrenildiği belirtiliyor.

YAĞ SKANDALININ DIŞARIYA SIZMAMASI İÇİN ÖZEL ÖNLEM ALINDI!

Tarım Kredi Holding üst yönetiminin, Hüseyin Aydın'ın görevden alınmasının beklendiği bir dönemde bu skandalın dışarıya sızmaması için özel önlem aldığı belirtilirken, Oruçoğlu tarafı ile de görüşülerek stok sorunun biran önce halledilmesi için görüşmeler yapıldığı kaydediliyor. Bu kayıp 2500 ton ham yağ skandalından dolayı da satınalmanın kamuoyuna şimdilik açıklanamadığı ifade ediliyor. 

ÇİFTÇİNİN KAYNAKLARI ÜZERİNDEN ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASINA AYLARCA HAKSIZ MENFAAT SAĞLANMIŞ!

Yüksek enflasyondan dolayı piyasa değeri yaklaşık 100 milyon liralık ham yağın takibinin yapılmamasından dolayı Oruçoğlu Yağ Fabrikasının sahiplerine büyük bir menfaat sağlanırken, çiftçiye ait iştiraklerinde nasıl liyakatsiz yöneticiler tarafından yönetildiğini gözler önüne seriyor.