TARIMDAN HABER ÖZEL / Emirgazi Ziraat Odası Başkanlığı, 2024 yılı pancar fiyatlarının belirlenmesiyle ilgili bir toplantı yaptı. Toplantıda oy birliği ile alınan kararla 2024 yılı pancar söküm fiyatı belirlendi.

ÇİFTÇİ BÜTÜN UMUDUNU ŞEKER PANCARINA BAĞLADI

Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları

Şeker pancarı, çiftçinin en önemli gelir kalemlerinin başında gelir. Bu yıl hububatta beklediği fiyatı bulamayan çiftçi bütün umudunu şeker pancarına bağlamış durumda. Şeker pancarı alım fiyatı henüz açıklanmazken, çiftçiler 2800 ile 3000 lira arasında bir fiyatın açıklanması bekliyor.

PANCAR SÖKÜM PARASI KAÇ LİRA OLDU?

Pancar sökümünde çalıştırılacak işçilerin yevmiyesi de belli oldu. Emirgazi Ziraat Odası’nın belirlediği 2024 yılı pancar söküm fiyatına göre, Emirgazi ilçe sınırları içerisinde pancar söküm parası bin lira ile 800 lira arasında belirlendi.

Pancar parasına söküm yapılırsa günlük yevmiye 1000 TL, söküm parasının peşin ödenmesi durumunda günlük yevmiye 800 lira olarak açıklandı.

Söküm Parası