Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Serik ilçesi Çandır mevkiinde bulunan tesise, 14 ilçeden teknik personel ile önder kadın çiftçiler katıldı. Teknik gezi ile ilgili bilgi veren Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, "Bugün burada çok önemli bir buluşma gerçekleştiriyoruz. Sektörün üç ayağı da bir arada. Bir tarafta Bakanlık ayağı, bir tarafta özel sektör, diğer tarafta ise temelimiz olan çiftçi ayağı. Bu üç ayağın da kendi üzerine düşen farklı sorumluluklar ve görevler var" diye konuştu.
İl Müdürü Özen, aynı hammadde üzerinde çalışıldığını, sektördeki her bir paydaşın kendi içinde farklı amaçları olsa da nihai hedef ve amacın tüketicilere sağlıklı ve güvenilir gıda sunmak olduğunu vurguladı.
Topraklarımızı Korumalıyız
Amaçlarının çiftçilerin refah düzeyini artırmanın yanında, en önemli görevlerinden birinin canlı bir varlık olan toprağı da korumak olduğunu belirten Özen asıl önemli olanın toprak olduğunu ve geçmişte yapılan bazı yanlış uygulamalarla toprakların tahrip edildiğini sözlerine ekledi.
Gelecek Nesillere Yaşanır Bir Dünya Bırakmak Görevimiz
Entegre mücadelede biyolojik mücadeleyi kullanarak daha sağlıklı ürünler üretildiğini bildiren Özen, biyolojik mücadelenin insan ve çevre için yararlı bir mücadele yöntemi olduğunun altını çizdi. Özen, "Bir neslin emanetçisi olan bizlerin de gelecek nesillere yaşanır bir dünya bırakması gerekiyor. Bu bizim asli görevimiz. Bu toprağın bekçileri olarak başta biz ziraat mühendislerine ve siz üreticilere toprağın sağlığını korumak adına büyük bir sorumluluk düşüyor. Biyolojik mücadelenin Antalya'da daha çok yaygınlaşması ve daha sonra tüm Türkiye'ye yayılması için biyolojik mücadele uygulaması yapan çiftçi kadınlara da önemli görev düşüyor. Kadınlar bizler için çok önemli" dedi.
Kaynak: Antalya Tarım İl Müdürlüğü