TARIMDAN HABER ÖZEL / Gümüşhane Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, bugün bir duyuru yayınlayarak işlenmeyen tarım arazilerinin listesinin yayınlandığını açıkladı.

Yayınlanan duyuruda, Tarım Bakanlığının 3/7/2005 tarih ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun 8/K maddesi uyarınca, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilerek tarımsal üretime kazandırılmasına yönelik çalışmaların yürütülmesine dair usul ve esasları belirleyen yönetmeliğin 22 Ağustos 2024 tarih ve 32640 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatıldı.

ARAZİLERİN KONTROLÜ UYDU FOTOĞRAFLARI İLE YAPILDI

1 dekar ve üzeri bahçe tesis eden çiftçiye yüzde 90 hibeli proje uygulanacak! 1 dekar ve üzeri bahçe tesis eden çiftçiye yüzde 90 hibeli proje uygulanacak!

Bu kapsamda Gümüşhane’de İl/İlçe Müdürlükleri ve muhtarların dahil olduğu tespit komisyonlarınca uydu fotoğrafları ve arazi kontrolleri tamamlanarak ilk yıl için potansiyel işlenmeyen tarım arazilerinin listelerinin hazırlandığı kaydedilen duyuruda, oluşturulan işlenmeyen tarım arazileri listelerinin Ekim ayının il haftası 5 iş günü süre ile Köy ve Mahalle Muhtarlıklarında askı ilanına çıkarıldığı vurgulandı.

İlan süresi içinde listelere yapılacak itirazların yazılı olarak İl/İlçe Müdürlüğüne yapılması gerektiği önemle altı çizildi.