Avokado Ağacı Kaç Yılda Meyve Verir? Avokado Ağacı Kaç Yılda Meyve Verir?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte meyve ve sebze fiyatlarında artış gözlemlendi. Bu durumun nedenleri arasında yüksek kar marjları, üretici ile tüccar arasındaki farklılıklar ve kuraklık etkili oldu. Bu yıl beklenen yağışlar gelmediği için yaz meyve ve sebzeleri aşırı sıcaklar nedeniyle tarlada zarar gördü.

Türkiye Gazetesi'ne konuşan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle tarımsal üretimde ve tarım arazilerinde olumsuzluklar yaşandığını kaydetti.

ADANA'DA KAVUN, KARPUZ YANDI

Üstüne üstlük çıkan yangınların da üretimi vurduğunu belirten Bayraktar, "Araştırmalar ülkemizde yangınların takribi yüzde 80’inin haziran-ekim döneminde çıktığını gösteriyor. Yaşanan afetler en fazla tarım sektörünü ve üreten çiftçilerimizi etkiliyor. Bir üretim sezonu emek veren çiftçilerimiz çıkan bir yangınla mahsulünü kaybediyor. Aşırı sıcaklıklar sebebiyle Adana’da kavun, karpuz, domates ve biber başta olmak üzere sebzeler yandı. Manisa’da üzüm bağları yandı. Yüksek seyreden sıcaklıklar nedeniyle daha fazla sulama yapıldı. Artan sulama ücretlerinin yanı sıra sulama sayısının artması maliyetleri daha da artırdı" dedi.