Tarla gününe TKDK il koordinatörü, Adıyaman tarım il müdürlüğü, Şanlıurfa Tarım il müdürlüğü ve personelleri yanı sıra Çiftçiler ve Ziraat Fakültesi Öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşti. GAP Tarımsal araştırma enstitüsü Müdürü İbrahim Halil ÇETİNER Açılış konuşmalarında şunlara değindi;
ÇİFTÇİ TARLADA GÖZÜYLE GÖRMEZSE İNANMIYOR
''Bir eğitim yayım faaliyeti olarak hem teknik elemanların hem de çiftçinin yerinde gözüyle gördüğü günlerdir. Ne kadar eğitim de verseniz, broşür de dağıtsanız, tv programı da yapsanız çiftçi tarla da gözüyle görmez ise inanmıyor. Aspir bitkisinde sulamanın verime etkisi konulu projemizde yapılan yeniliğin yaygınlaştırılması amacıyla bir tarla günü düzenledik. Umuyoruz ki bölgemizde Aspirin de ürün deseni içinde yerini alacaktır. Bu bitki hem yazlık hem kışlık olarak ekiliyor. Bölgemizde bu bitki, İç Anadolu bölgesine göre verimi neredeyse iki katı yüksek, ayrıca yağ kalitesi anlamında zeytinyağından sonra en kaliteli yağ oranına sahip bir bitkidir. Yağ fabrikalarının bu bitkiyi aldığını bilsek de pazar sorununun da çözülmesiyle verimi yüksek kalitesi iyi olan Aspir bitkisi bölgemizde de yaygınlaşacaktır. Bu çalışmalar yeniliklerin yaygınlaşmasına vesile olur.'' Diyerek Böyle bir sıcak günde gelen tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz" dedi.
TKDK il koordinatörü Dr. Sadık YETİM ise yaptığı açıklamada; ''Öncelikle Tarla Günü düzenlenmesinde emeği geçen GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil ÇETİNER'e, Müdür Yardımcıları ve kurum personellerine Teşekkür ederim . Benimde daha önceden görev aldığım kurumda bu gibi çalışmaların olması ve benimde bu tür çalışmalara davet edilmem kendi adıma gurur verici. Bu gibi etkinliklerin Tarım faaliyetlerinde faydalarını görüyoruz dolaysıyla bu gibi çalışmaların devamını diler emeği geçenlere bir kez daha teşekkürlerimi sunarım" dedi.
Şanlıurfa Tarım İl Müdürü Murat ÇAKMAKLI ise Yaptığı Konuşmada; Tarım Müdürlüğü olarak Aspirin Çalışmalarında elimizden gelen desteği veriyoruz vermeye de devam edeceğiz. Bu tür çalışmaların bölge çiftçimize özellikle aspirin sulu koşullarda üretilmesi hususunda verim ve yağ kalitesi üzerinde yapılan çalışmasının aynı zamanda ülkemizin yağ açığının kapatılmasında destek olacağını düşünüyorum. Bu vesileyle GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsüne Teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.