Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin (GTHKP) projesi kapsamında bahçe tipi el traktörlerinin alımına hibe desteği verilecek. Başvurular 2-26 Mayıs aralığında gerçekleşecek.Nasıl başvurabilirim ? İşte tüm detaylar…

Konya Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün yaptığı duyuruya göre Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi'nin (GTHKP) kapsamında üreticiye bahçe  tipi el traktörü alımında hibe desteği verilecek.

Piyasa'da 100-120 bin TL arasında fiyatlarda ulaşabilen bahçe tipi el traktörlerinin hibe desteğinden yararlanmak için  çiftçilerin ikametlerinin doğru ilçelerde kayıtlı olması ve ÇKS kayıtlarının ilgili illerde bulunması gerekmektedir.

Hibeden yararlanmak isteyenler çiftçilerin 2-26 Mayıs tarihleri arasında ilgili müdürlüklere başvurmaları gerekmektedir.

2222

Başvuru Şartları

Hibe'den yararlanmak  isteyen çiftçilerin ikamet ve ÇKS kayıtları Konya'nın Ahırlı, Akören, Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent Yalıhüyük ilçelerinde olmalıdır.

Hibe hangi tip traktörleri kapsıyor?

Çiftçilerin dikkatine yem bitkileri destek icmalleri askıya çıktı! Çiftçilerin dikkatine yem bitkileri destek icmalleri askıya çıktı!

10-12 Beygir gücünde bahçe tipi el traktörleri

5-7 Beygir gücünde bahçe tipi el traktörleri

Başvuru tarihleri

Başvuru alımı başlangıcı   :  2 Mayıs 2023

Başvuru son günü             :  26 Mayıs 2023

Başvuru şartları neler ?

Bu hibelerden yararlanmak için çiftçilerin ikametleri ve ÇKS kayıtları Ahırlı, Akören, Bozkır, Güneysınır, Hadim, Taşkent Yalıhüyük ilçelerinde olmalıdır. Başka ilçelerde ve Konya merkezde ikamet edenler yararlanamazlar.

Nasıl başvuru yapabilirim?

Başvurular yazılan İlçe Müdürlüklerine yapılacaktır. Anlaşılmayan konular ve ek bilgi almak için İlçe Müdürlüklerine başvurun.

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi nedir ?

Göksu-Taşeli Havzası Kalkınma Projesi’nin (GTHKP) genel amacı; değer zinciri gelişimi ve sürdürülebilir doğal kaynak yönetimi aracılığıyla ekonomik çeşitliliği destekleyerek kırsal yoksulluğun azaltılmasıdır. Proje ile hedeflenmiş alan içinde iklimsel şoklara dayanıklılığın arttırılması, tarımsal üretimin ve pazarlama faaliyetlerinin geliştirilmesiyle çiftçilerin gelirlerinin arttırılması hedeflenmektedir. Ayrıca, Toros Dağları’nın yaylalarında yaşayan göçebe Yörüklerin ortak doğal kaynakların daha iyi yönetilmesi için organize olmalarına yardımcı olacak şekilde kapasitelerinin geliştirilmesine ve yaşam standartlarının iyileştirilmesine de katkıda bulunulacaktır. Proje sonuçları aşağıdakileri içerecektir:

1.   sürdürülebilir tarımsal verim artışı;

2.   küçük toprak sahibi çiftçiler için daha yüksek ürün fiyatları.

Proje; Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile işbirliği içinde Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) finansal desteği ile yürütülmektedir.