TARIMDAN HABER ÖZEL / Hayvancılık desteklerinin içinde önemli bir kalemi oluşturan buzağı desteğinde köklü bir değişikliğe gidilecek. Mevcut durumda özellikle büyük işletmelerde doğan bütün buzağılara tam destek verilmiyordu. Yapılacak değişiklikle büyük işletmelerdeki bütün buzağılara tam destek verilecek.

MEVCUT DURUMDA BUZAĞI DESTEĞİNDE KADEME SİSTEMİ UYGULANIYORDU!

Mevcut durumda buzağı başına ödenen destek miktarı 1-20 başa kadar tamamı, 21-100 başa kadar yüzde 75’i, 101-500 baş için yüzde 50’si ödeniyordu.

Tarım Bakanlığının 4 yıllık hayvancılık yol haritasında büyük öngörüsüzlük! Binlerce üretici destek alamayacak! Tarım Bakanlığının 4 yıllık hayvancılık yol haritasında büyük öngörüsüzlük! Binlerce üretici destek alamayacak!

SAYI NE OLURSA OLSUN İŞLETMEDEKİ BÜTÜN BUZAĞILARA AYNI DESTEK VERİLECEK!

Tarım Bakanlığının üzerinde çalıştığı yeni destekleme modelinde ise kademe sistemi kaldırılarak bütün buzağılara aynı miktarda destek verilecek.

ARİ İŞLETMELERDE DOĞAN BUZAĞILARA VERİLECEK DESTEK 7-8 BİN LİRAYA KADAR ÇIKACAK!

Diğer yandan ari işletmelerde doğan buzağılara daha farklı bir destek miktarı uygulanacak. Örneğin, ari işletmede doğan buzağıya verilecek destek miktarı 7-8 bin liraya kadar çıkabilecek. Ari işletmeler de genellikle büyük işletmeler olduğu için, bu işletmelerde buzağı başına verilecek destek miktarının 7-8 bin liraya kadar çıkması da yine küçük aile işletmelerinden ziyade büyük işletmelerin menfaatine bir uygulama olacak.