Tarım sektörünün referans firmalarından Gübretaş çiftçilere yönelik danışmanlık hizmeti mecrasına telefon hattını da ekledi. Çiftçiler (0216) 468 51 51 nolu telefon hattını arayarak, Gübretaş uzman ziraaat mühendislerine tarımsal üretimle ilgili sorularını canlı olarak iletebilecek. Hat 20 Haziran 2016 Pazartesi gününden itibaren hizmete girecek.
BU NUMARAYI UNUTMAYIN
GÜBRETAŞ bilinçli tarımsal üretimi yaygınlaştırma misyonu çerçevesinde sürdürdüğü çiftçilere yönelik danışmanlık hizmetini giderek genişletiyor. Gübretaş web ve mobilden sonra canlı telefon bağlantısıyla danışmanlık hizmeti başlattı. 0216 468 51 51 nolu Gübretaş Danışma Hattını arayan çiftçilere, uzman ziraat mühendisleri bitki besleme ve koruma konularında anlık olarak bilgi verecek.
TARLASINDAN ARAYABİLECEK
Gübretaş Danışma Hattını arayan çiftçiler, il bilgileri sorulduktan sonra kendi bölgelerindeki uzman ziraat mühendislerine yöneltilecek. Böylece çiftçiler tarladan, bahçeden, bağdan hattı arayarak anlık olarak tarımsal üretim sorunlarını çözme, bilgi paylaşma, ürün ve hizmetlerle ilgili bilgi talep etme imkanına sahip olacak.
İLK PLANDA HAFTA İÇİ ÇALIŞACAK
Danışma Hattı başlangıçta hafta içerisine 08.30 – 17.00 saatleri arasında canlı olarak, bu saatlerin dışında ve hafta sonu ise sesli mesaj kaydı ile çalışacak. Danışma Hattı çiftçilerin taleplerine göre geniş zamanlı olarak canlı hizmet verecek.
KARAYAMA: ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve Gübretaş Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karayama, tarımsal üretimde verim ve kalitenin artırılmasını sosyal sorumluluk olarak benimsediklerini, bu nedenle çiftçilere tarımsal üretimi bilinçli yapmaları için destek olduklarını söyledi.
Her yıl Türkiye genelinde yaklaşık 1500 çiftçi eğitim toplantısı düzenlediklerini anlatan Karayama; “Bu toplantılarda uzman ziraat mühendislerimiz çiftçilerimizi bitki yetiştirme, besleme ve koruma teknikleri konularında bilgilendiriyor. Yüz yüze iletişimin yanı sıra web ve mobil üzerinden de çiftçilerimizle iletişim kuruyor ve onlara bu mecralardan danışmanlık yapıyoruz. İletişim mecralarına son olarak canlı telefon bağlantısına da ekledik. Çiftçilerimiz tarladan bahçeden bu hattı arayarak bilgi talebinde bulunabilecekler. Çiftçilerimize tarımsal üretimi bilinçli yapmaları, yüksek verimli ve üstün kaliteli mahsuller yetiştirmeleri için her türlü desteği veriyoruz." dedi.
NİTRATLI GÜBRELERİN YASAKLANMASI KONUSUNDA ENDİŞE VERİCİ BİR DURUM YOK
Karayama nitratlı gübrelerin yasaklanması üzerine tarımsal üretimde verim ve kalite kayıpları olacağı şeklinde açıklamalar yapıldığını hatırlatarak böyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını söyledi. Karayama, tarımda nitratlı gübrelerin tüketiminin minimum seviyede olduğu bir dönemde bulunduklarını, ihtiyaç duyulması halinde bitkilerin üre ve amonyum sülfat başta olmak üzere alternatif gübrelerle beslenebileceğini anlatarak endişe edecek bir durum olmadığını ifade etti. Karayama ihtiyaç duymaları halinde çiftçilerin azotlu gübrelerin kullanımıyla ilgili Gübretaş Danışma Hattı'ndan destek alabileceklerini de sözlerine ekledi.