Adana’da, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında 2023 yılı 1. Hibe programı yoksul ve çok yoksul hanelerin desteklenmesi ilanı yayımlandı. Proje kapsamında Adana’nın Aladağ, Feke, Pozantı ve Saimbeyli ilçelerinde faaliyet gösteren  çiftçilere küçük ölçekli örtü  altı sera hibe edilecek.

ortu-alti-yetistiriciligi-nasil-yapilir-1024x576

Nasıl başvuru yapılır?

Başvuru ilgili İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine şahsen yapılmaktadır.

Başvuru Tarihleri

Başvuru Başlangıcı    : 06 Mart 2023    Saat : 08:00

Başvuru Bitişi             : 28 Nisan 2023   Saat : 17:00

Başvuru sahiplerinde aranacak özellikler

1.      Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olmak.

2.      Yukarıda tanımı yapılmış hedef grup içerisinde yer alan yoksul ve çok yoksul tanımına uygun gerçek kişiler olmalıdır.

Tarım Bakanlığından çiftçiye 1 milyar 35 milyon liralık destek ödemesi açıklaması… Tarım Bakanlığından çiftçiye 1 milyar 35 milyon liralık destek ödemesi açıklaması…

3.      Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylerde/mahallelerde ikamet etmesi zorunludur. Duyuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aylık asli ikametinin bu mahallelerde/köylerde olduğunu gösteren Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgileri Raporu istenecektir.

4.      Kamu çalışanları (kadrolu ve sözleşmeli işçi, memur vs.) başvuru yapamazlar.

5.      Aynı hanede/ikamette yaşayan bireyler tarafından aynı çağrı döneminde tek bir hibe konusunda başvuru yapılabilir, aksi durumun tespiti halinde tüm başvurular iptal edilecektir.

6. Bu destekten faydalanmak isteyen kişiler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kayıtlarına göre muhtaçlık kaydı olması gerekmektedir.

7. Başvuru sahipleri başvuru tarihi itibariyle 18 yaşına girmiş ve 66 yaşından gün almamış gerçek kişiler olmalıdır.

8. Başvuru sahibi daha önce KDAKP kapsamında herhangi bir hibe destek programından

yararlanmamış olmalıdır.

Örtü Altı Yetiştiriciliği Nedir? Nasıl Yapılır?
Örtü Altı Yetiştiriciliği, tarım faaliyetlerinin gün geçtikçe gelişen teknolojiden de etkilenerek gösterdiği birtakım yeni sayılabilecek uygulamalardan biridir. Günümüzde uygulanan tarım faaliyetleri yüksek verimli mahsul üretimi için çeşitli yöntemlerden faydalanır. Geleneksel tarım uygulamalarının aksine birçok açıdan daha verimli olan örtü altı yetiştiriciliği ülkemizde ve dünyada yaygın olarak tercih edilir. Mahsul verimi ve üretim kolaylığı açısından birçok üreticinin tercih ettiği örtü altı yetiştiriciliği genel olarak örtü altı sebze yetiştiriciliği alanında ve süs bitkisi üretiminde tercih edilir.