Projeyle, küçükbaş hayvancılıkta en önemli problemlerden biri olan damızlık materyali temini konusundaki sıkıntılar aşılırken, hayvanların et ve süt veriminde de büyük artışlar sağlandı.
Projenin uygulandığı illerden biri olan Başkent Ankara'nın Polatlı ilçesi İğciler Köyü'nde koç katımı gerçekleştirildi. Koç katımı programına İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, İl Müdür Yardımcısı Ergün Erol, TAGEM Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Ali Ayar, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, Ankara Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Kılınç ve yetiştiriciler katıldı.
DAHİ İYİ GELİR İÇİN ISLAH ÖNEMLİ
Koç katımı programına katılan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bülent Korkmaz, yetiştiricilerin küçükbaş hayvancılıktan daha fazla gelir elde edebilmeleri için ellerinde bulunan ırkların ıslah edilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Gerek tarım yapısı, gerekse coğrafyası itibariyle küçükbaş hayvancılık için uygun şartlara sahip olan Ankara'da Ankara keçisi, merinos ve akkaraman ırklarına yönelik ıslah projelerinin devam ettiğini belirten İl Müdürü Korkmaz, ıslah projeleri kapsamında yetiştiricilere şu ana kadar Bakanlığımız tarafından 6.4 milyon TL destek ödemesi yapıldığını kaydetti.
Küçükbaş hayvancılık işletmelerindeki en büyük sıkıntılardan birinin damızlık materyali ihtiyacı olduğunu vurgulayan İl Müdürü Korkmaz, "Materyal temini anlamında bu projenin önemli katkıları oldu. Projeye dahil olan işletmeler artık kendi damızlık materyalini temin noktasına gelirken, daha fazla üretim yapan işletmeler başka işletmelere damızlık koç ve teke satmaya başladı. Esas sevindirici olan da bu" dedi.
Koç katımının gerçekleştirildiği 850 koyun ve 26 koçun bulunduğu işletmenin sahibi Ramazan Olgaç projeye dahil olmaktan memnun olduklarını, et ve süt veriminde önemli oranda artışlar elde ettiklerini, artık kendi damızlık materyallerini karşılar hale geldiklerini ifade ederek projeyi uygulayanlara teşekkür etti.