Ziraat Mühendisi Ergin Kahveci: Tarımda yeni destekleme modelinde büyük tutarsızlıklar var! Ziraat Mühendisi Ergin Kahveci: Tarımda yeni destekleme modelinde büyük tutarsızlıklar var!

TARIMDAN HABER ÖZEL / 2024 yılı üretim sezonunda kullanılan sertifikalı tohum kullanım desteği icmalleri askıya çıkmaya başladı. Tarımsal desteklerle ilgili icmaller tarım il/ilçe müdürlüklerinde askıya çıkarken, destek ödemelerinde bir mağduriyet yaşanmaması için çiftçilerin bu icmalleri mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor.

DESTEK İCMALLERİ İLE İLGİLİ DUYURU YAYINLANDI

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, sertifikalı tohum kullanım desteği askı icmalleri ile ilgili bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruda 2024 yılı üretim sezonunda kullanılan sertifikalı tohum kullanım desteği askı icmallerinin 5 Ağustos-9 Ağustos tarihleri arasında Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün sitesinden ulaşılabileceği kaydedildi.

Yapılan duyuruda şunlar kaydedildi: “2023 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2024 Yılında Uygulanacak Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği Kapsamında, 2024 yılı Üretim Sezonunda kullanılan Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği Askı İcmaline 05.08.2024-09.08.2024 tarihleri arasında; Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün sitesinden ulaşabilirsiniz."