Başta ekmek yapımı olmak üzere çok çeşitli alanlarda kullanılan buğday, son günlerde hem tüketicileri hem de üreticileri yakından ilgilendiren gelişmeler ile gündeme gelmeye başladı. Buğday hasadının birçok bölgede devam ettiği şu günlerde verimin yüksek olduğu konuşulurken Gaziantep’te yüzleri güldürecek bir hareketlilik başladı.

Makine ekipman hibe desteğinde önemli duyuru! Hak sahiplerinin 15 gün içinde başvuru yapması gerekiyor! Makine ekipman hibe desteğinde önemli duyuru! Hak sahiplerinin 15 gün içinde başvuru yapması gerekiyor!

Vatandaşların daha uygun fiyatlar karşılığında ekmek satın almalarına aracılık eden Halk Ekmek, Gaziantep ili özelinde değişime gitti. Edinilen bilgilere göre bir süredir hazırlıkları devam eden fabrika için sona gelindi. Fabrikayı ziyaret eden Belediye Başkanı Fatma Şahin, son gelişmeleri aktardı. İşte detaylar…

GÜNLÜK 120 BİN EKMEK ÜRETİLECEK

Gaziantep’te bir süre önce başlayan Halk Ekmek fabrikası inşaatında sona gelindi. Fabrikayı ziyaret eden Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada günlük olarak 120 bin kaliteli ekmeğin üretiminin hedeflendiğini ifade etti.

Fabrikanın Türkiye’de çok az benzeri olduğunu belirten Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de örneği az olan ve tamamen doğal ile çalışacak olan fabrika 13 bin 575 metrekarelik alan üzerine kuruldu. 3 bölüm halinde yapılan tesiste ilk bölüm depolama, ikinci bölüm üretim, üçüncü bölüm ise ambalajlama, paketleme ve sevkiyat şeklinde düzenlendi.”

Son hazırlıkları devam eden Halk Ekmek Fabrikası’nda 1 ay içerisinde üretimin başlayacağını belirten Şahin, “HAYDİ büfelerinde de halkımızın talep ettiği kaliteli ekmeği uygun fiyata halkımızla buluşturacağız” ifadelerini kullandı.

MODERN TEKNİKLER KULLANILACAK

Fabrikanın tam otomatik ekmek üretim hattına sahip olduğunu belirten Başkan Şahin, ekmek üretiminde moderne tekniklerin kullanılacağını ifade etti. Fabrikanın güçlü altyapısı sayesinde üretim kapasitesinin 4 kadar artırılabileceğini ifade eden Şahin, ayrıca işçilerin de çeşitli eğitimlerden geçeceklerini belirtti.

Fabrika işleyişi kapsamında işçilere ISO 9001 standartlarına uygun olarak üretim öncesi eğitimlerin verileceğini belirten Şahin, ayrıca hijyen standartlarının da öğretileceğini ifade etti. Eğitimlerin amacından da bahseden Şahin, şu ifadeleri kullandı: “Bu eğitimler ile amaç; temiz, sağlıklı ve uygun fiyatlı ekmeği Gazianteplilere sunmak. Fabrikada üretilen ekmekler, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne ait HAYDİ büfeleri aracılığı ile halka ulaştırılacak.”