TARIMDAN HABER ÖZEL/ Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre damızlık düve, damızlık gebe düve, buzağı ve besilik erkek dana fiyatları belli oldu. Damızlık düve, gebe düve, buzağı fiyatlarında artış yaşanırken, en falza artışın yaşandığı canlı hayvan besilik erkek dana oldu.

İstanbul'da Bayram bilançosu: 2 kişi hayatını kaybetti, 918 kişi yaralandı İstanbul'da Bayram bilançosu: 2 kişi hayatını kaybetti, 918 kişi yaralandı

BESİLİK ERKEK DANA FİYATINDA 4 BİN LİRA ARTIŞ!

Kurban bayramının ardından canlı hayvan fiyatlarında ciddi artış yaşandı. Bayram öncesi 82 bin TL olan besilik erkek dana fiyatı, 4 bin TL birden artarak 86 bin TL’ye yükseldi. Son dönemde artan et fiyatlarında düşüş yaşanıp yaşanmayacağı soruların gündeme getirmişti. Besilik erkek dana fiyatında yaşanan bu ciddi artış, et fiyatlarının daha da artacağını gösteriyor. 

DAMIZLIK DÜVE’DE 1500 TL ARTIŞ

Damızlık gebe düve fiyatlarında da 1500 liralık artış yaşandı. 121 bin 500 TL olan damızlık gebe düve fiyatı 123 bin TL’ye yükseldi. Canlı hayvan fiyatları bazında buzağı fiyatlarında da artış gözlemlendi. 3-6 aylık buzağı fiyatı 500 lira artarak 49 bin 250 TL’den 49 bin 750 TL’ye yükseldi.