TARIMDAN HABER ÖZEL / Karkas kesim fiyatları bir taraftan üreticiyi diğer taraftan tüketiciyi yakından ilgilendiriyor. Kesim fiyatlarının yükselmesi et fiyatlarını tetiklerken, düşmesi de üreticiyi olumsuz etkilediği için üretimi tehdit ediyor.

UKON EN SON ET KESİM FİYATLARINI AÇIKLADI

UKON, haftalık karkas kesim fiyatlarını yayınlıyor. Et fiyatlarının genel seyri de açıklanan kesim fiyatlarından takip edilebiliyor.

DANA VE KUZU GÜNCEL KESİM FİYATI KAÇ LİRA?

UKON tarafından en son yayınlanan (10 Ekim) kesim fiyatlarında dana yağsız kesim fiyatı düştü. Bir önceki hafta 332,6 lira olan kesim fiyatı, bu hafta 2 lira düşerek 330,89 lira oldu. Dana yağsız kesim fiyatının 2 lira düşmesi et piyasasında yaşanan durgunluğu gözler önüne seriyor.

Yem fiyatlarına büyük zam geldi! Üretici kara kara düşünüyor... Yem fiyatlarına büyük zam geldi! Üretici kara kara düşünüyor...

Diğer taraftan kuzu yağsız kesim fiyatı ise 5 lira yükseldi. Geçtiğimiz hafta 381,5 lira olan kuzu karkas kesim fiyatı, bu hafta 386,2 liraya yükseldi.

ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MEMNUN DEĞİL

Üretici kesim fiyatlarının bu seviyesinde olmasından dolayı tepki gösterirken, tüketici de gelir seviyesinin düşmesinden dolayı et tüketememekten şikayetçi… Yani hem üretici, hem de tüketici mevcut durumdan memnun değil.

Kesim Fiyatı-38