Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, dün itibarıyla et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik, ülke genelinde 13 Ekim tarihine kadar sürecek, eş zamanlı denetimlerin başladığını açıkladı.

ESK'nın ithal ette en önemli müşterisi Köfteci Yusuf'tu! Polonya'daki kesimhanelerden bulaş olma ihtimali gündemde! ESK'nın ithal ette en önemli müşterisi Köfteci Yusuf'tu! Polonya'daki kesimhanelerden bulaş olma ihtimali gündemde!

Bakan Yumaklı, yazılı açıklamasında, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yıl boyu gerçekleştirilen rutin denetimlere ek olarak, farkındalığın artırılması amacıyla eş zamanlı denetimler başlatıldığını belirtti. 

Denetimlerden ilkinin 21 Ağustos-8 Eylül tarihlerinde lokanta, restoran, kafe, otel gibi toplu tüketim yerlerine, ikincisinin ise 12-29 Eylül tarihlerinde kasap ve şarküteri ile bakkal, market, büfe gibi gıda satış yerlerine yönelik gerçekleştirildiğine işaret eden Yumaklı, şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla da et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ve yumurta işletmelerine yönelik, 13 Ekim tarihine kadar sürecek, eş zamanlı denetimler başladı. Rutin denetimlerimize ilaveten bugün itibarıyla başlayacak eş zamanlı denetimlerimiz ülke genelinde 2 hafta sürecek. Konusunda uzman 7 bin 628 personelimizin görev alacağı denetimlerimizde, söz konusu işletmelerde, teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması ve kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara ağırlık verilecek."

GIDA DENETİMLERİNDE FARKINDALIĞIN DEĞİL ETKİNLİĞİN ARTIRILMASI GEREKİYOR!

Hileli gıda üreterek halk sağlığını tehlikeye atan firmalar 18 aydır ifşa edilmeyerek, halktan gizlenirken, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın gıda denetimlerinde ‘farkındalığı artırmak için’ eş zamanlı denetim başlattıklarını açıklaması şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü gıda denetimlerinde farkındalığın değil etkinliğin artırılması gerekiyor.  Gıda denetimlerindeki etkinliğin artırılması da hileli gıda üreten firmaların kamuoyu ile paylaşılmasından geçiyor.