Konya’da çiftçinin yüzü güldü! Dekarda 1 ton buğday elde edildi Konya’da çiftçinin yüzü güldü! Dekarda 1 ton buğday elde edildi

İstanbul Ticaret Odası (İTO), haziran ayında İstanbul'da perakende fiyatında en fazla artış yaşanan ürünlerin değişim oranlarını açıkladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'nde yer alan 242 ürünün 112'sinin perakende fiyatı artarken, 26 ürünün fiyatı düştü, 104 ürünün fiyatı ise değişmedi. Peki fiyatı en çok artan sebze ve meyve neler oldu? İşte detaylar...

ZAM ŞAMPİYONU HANGİ ÜRÜN OLDU?

Haziran ayında fiyatında en fazla artış yaşanan ürün belli oldu! Yaş kuru sebze ve meyveler alt grubunda yer alan limonda yüzde 56,64'lik bir artış yaşandı.  Bu artış ile fiyatında en fazla artış yaşanan ürün limon oldu.

ULAŞIM FİYATLARI ARTTI

Dünya Gazetesi'nin haberine göre fiyatında artış yaşanan diğer ürünlerin başında ulaştırma ve haberleşme yer aldı.. Yüzde 45 ile mektup gönderim ücreti, aynı gruptan yüzde 27,66 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti, giyim harcamaları kumaşlar alt grubundan yüzde 23,08 ile poplin, gıda harcamaları yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 22,30 ile sivri biber, çeşitli ve hazır yiyecekler alt grubundan yüzde 20,25 ile çikolata ve konut harcamaları grubundan yüzde 20,05 ile badana boya işçiliği olarak belirlendi.

FİYATI EN FAZLA AZALAN ÜRÜN!

Haziran ayında gıda harcamalarında yaş kuru sebze ve meyvelerinin alt grubunda yer alan taze fasulye fiyatlarında yüzde 20,84 gerileme yaşandı.

Fasulyede yaşanan bu gerileme ile haziran ayı içerisinde fiyatı en fazla azalan ürün oldu. Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler ise sırasıyla:

Yaş kuru sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 13,71 ile erik, yüzde 11,60 ile kabak, yüzde 9,73 ile kiraz, yüzde 9,57 ile kayısı, yüzde 7,86 ile soğan ve yüzde 7,34 ile bezelye oldu.