SADETTİN İNAN / Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu, aday gösterilmeyen eski Çumra Belediye Başkanı Recep Candan’ı Konya Şeker’i bünyesinde bulunduran Anadolu Birlik Holding’in yönetim kurulu üyeliğine atadı. Çiftçi kuruluşuna yapılan bu kıyak atama, bölgede büyük tepki çekti.

KONYA ŞEKER BU ATAMA İLE ÇALKALANIYOR!

Konya Şeker’de baskın seçim hazırlığı! Konya Şeker’de baskın seçim hazırlığı!

Türkiye’nin gözbebeği Konya Şeker, Ramazan Erkoyuncu tarafından yapılan kıyak atama ile çalkalanıyor. 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde AK Parti tarafından yeniden aday gösterilmeyen Çumra eski Belediye Başkanı Recep Candan’ın, Pankobirlik Başkanı Ramazan Erkoyuncu’nun kararı ile Anadolu Birlik Holding’in icra kurulu üyeliğine atandığı ortaya çıktı.

ÇİFTÇİ KURULUŞU ADAY GÖSTERİLMEYEN BELEDİYE BAŞKANININ YENİ İŞ KAPISI OLDU!

KİT'ler, seçilemeyen veya aday gösterilmeyen eski milletvekili ve belediye başkanları için yeni bir iş kapısı olurken, aynı politikanın çiftçi kuruluşu olan Anadolu Birlik Holding’de de yaşanması dikkat çekti.

KIYAK ATAMAYI ÇEVRESİNE BÖYLE SAVUNDU!

Ramazan Erkoyuncu’nun bölgede büyük tepki çeken kıyak atamayı çevresine, Halk Bankası’ndan daha rahat kredi alabilmek için yaptığını belirterek savunduğu kaydediliyor. Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Celal Candan, Recep Candan’ın kardeşi oluyor.

Konya Şeker’in içinde bulunduğu ağır borçtan dolayı özellikle kamu bankaları ile borç yapılandırma sürecinde bulunuyor. Borç yapılandırma sürecinde Recep Candan’ın Anadolu Birlik Holding icra kurulu üyeliğine atanmasında, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Celal Candan ile olan kardeşlik bağının gerekçe gösterilmesi kıyak atamada gelinen son noktayı gözler önüne serdi.