Haberfark.net'in haberine göre, mısır tarlalarında anızları yakan çiftçilere, bir çiftçiden önemli bir uyarı geldi. Geçen yıl tarlasındaki anızın bir kısmında denemek amacıyla sapı kırıcıyla toprakla karıştıran İnan Oruç, "Söz konusu tarladan bu yıl buğday hasadı yaptığını kaydederek, "Mısır sapına dokunmayıp, toprakla karıştırdığımız bölümde yüzde 20 daha verim elde ettik. Buradan tüm çiftçi kardeşlerime çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen tarlanızdaki o sapların kıymetini bilin ve toprakla buluşturun kazanan siz olacaksınız." dedi.

Hububat fiyatları haftayı yükselişle kapattı Hububat fiyatları haftayı yükselişle kapattı

BUĞDAYDA DÖNÜME VERİM 300-400 KİLO ARTTI!

İnan Oruç, "Geçen yıl Mısır sapı ile ilgili tarlanın bir kısmında deneme yapmıştım. Bir bölümde mısır sapını tarlada bırakmış üzerine sadece sap kırıcı çekilerek sürmüş ve ardından buğday ekimini yapmıştık. Bu bölgede balya yapılan alana verim olarak dönümde 300-400 kilo gibi bir buğday farkı attı.

TOPRAĞIN DİLİNDEN İYİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR!

Biçerdöver de verim ölçer olduğu için bunu rahatlıkla tespit edebilmiştim. Diğer bölgede yakım olmamasına rağmen bu kadar önemli bir verim farkı oldu, bir de o tarlayı yaksaydım, aradaki farkı düşünemiyorum bile. Gerçekten toprak bize çok şey söylüyor, ezberlerden kurtulup yenilikleri ve gelişmeleri iyi takip ederek uygulamaya geçmeliyiz! Ve onun dilinden iyi anlamalıyız ki tarımda bahaneleri azaltabilelim!" dedi.