Gaziantep Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Türkman, şunları kaydetti: "Adı Cuma Uğur; Kendisini hiç tanımam, sosyal medyadan bizi takip ediyormuş. Perşembe günü (21.10.2021) Birliğe geldi, selam verip oturdu. Hoşgeldin dedikten sonra çayını söyledim, anlatmaya başladı "32 yaşındayım, evliyim, 5 çocuğum var, aslen Güreniz köylüyüm, Gaziantep’te büyüdüm, yıllardır Organize Sanayide fabrika işçiliği yapıyorum, serviste gidip gelirken uyumaktan, şehrin stresinden yoruldum, köyüme dönüp küçükbaş hayvancılık yapmak istiyorum, nasıl yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olurmusunuz" dedi.
Küçükbaş hayvancılığın zorluğunu anlattım, eşinin bu işi kabul edip etmeyeceğini sordum, "zor olduğunu biliyorum ama yapmak istiyorum" dedi. O zaman önce bilen birilerinin yanında çobanlık yap, işi öğren dedim, "tamam" deyince Çobanların Dünyası Facebook sayfamızda tlf. numarasını paylaştım. Müsade isteyip yanımdan ayrıldı, 5 dk. geçmemiştiki tekrar içeri girdi "abi iki kişi hemen aradı, biri küçükbaş erkek besi Gaziantep’te, diğeri küçükbaş dişi Koyun yaylada, hangisini tavsiye edersin" diye sordu. Küçükbaş besi çobanlığının yaylada dişi Koyun çobanlığına göre daha kolay olduğunu, ancak çobanlığı tam olarak öğrenmek istiyorsan çok zor ama yaylada göçer hayvancılık yaparak öğrenebilirsin dedim.
Sonrasında Gaziantep’ten Sivas Gürün dağları yaylalarına hayvanlarını götüren üyemiz Özer Sulakdağ aradı "abi bu Cuma Uğur senin yanına gelmiş nasıl biri diye sordu, tanımıyorum ama temiz birine benziyor dedim. Bu sefer Cuma Uğur sordu "abi hayvan sahibi Özer Sulakdağ nasıl biri diye "üyemiz, yıllardır tanırım, temiz insanlar, zarar gelmez, paran kalmaz" dedim.
Bu gün Sivas Gürün dağlarında Koyun sürüsünün önünde bana resim attılar, şehrin stresinden, yalandan, düzenden uzak, temiz havada çobanlığa başlamış. O dağ başında sürüyü de, çobanları da önce Allah'a sonrada birbirlerine emanet ediyorum"