TARIMDAN HABER ÖZEL / Ulusal Süt Konseyi en son 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere çiğ süt fiyatını 14,65 liraya çıkarırken, belirlenen referans fiyatın maliyetleri bile karşılamaması üreticinin zararına üretim yapmasına neden oluyor. Süt üreticisi zararına üretim yaparken, sanayicinin ise ürettiği ürünlere istediği gibi zam yapması dikkat çekiyor.

Sözde vatandaşın daha ucuza alış veriş yapması için kurulan Tarım Kredi Marketlerin de sanayicilerin süt ürünlerinde fahiş fiyat politikasını aynen uygulaması yaşanan çelişkiyi gözler önüne seriyor.

PEYNİR FİYATINA YÜZDE 10 ZAM!

ESK'nın ithal edeceği etler Ramazan'da belli marketlerde düşük fiyattan satılacak! ESK'nın ithal edeceği etler Ramazan'da belli marketlerde düşük fiyattan satılacak!

En son süt fiyatları 1 Mayıs’ta güncellenirken, o tarihten sonra süt fiyatlarında bir artışa gidilmedi. Ancak Tarım Kredi Marketlerde satılan olgunlaştırılmış peynir fiyatına bir kalemde yüzde 10 zam yapılması dikkat çekti. Olgunlaştırılmış peynirin fiyatı 21 Haziran’da güncellenirken, bu tarihten önce 250 lira olan fiyat, 275 liraya çıkarıldı.