Kırşehir'de altın kokusu alan maden şirketleri şehri talan etmeye hazırlanıyor! Kırşehir'de altın kokusu alan maden şirketleri şehri talan etmeye hazırlanıyor!

Tarım Bakanlığında yaşanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken Audi A8 Long tartışması, Meclis gündemine taşındı. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, hükümetin kamuda 3 yıl uygulanmak üzere tasarruf tedbirleri aldığını ve bu tedbirlere bakanlıkların da riayet etme gerekliliğinin bulunduğunun altını çizdi.

TASARRUF SADECE VATANDAŞA MI UYGULANIYOR?

Son günlerde Tarım Bakanlığında yaşanan Audi A8 Long makam aracı tartışmasının ‘tasarruf sadece vatandaşlara mı uygulanıyor?’ sorusunu akıllara getirdiğine işaret eden Aydın, “Zira halef-selef bakanlar arasında makam aracı krizi çıktığı iddiaları dile getirilmiş ve bu iddialar hakkında bugüne kadar kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapılmamıştır. Bu iddialar üzerine Tarım Bakanlığında ve bağlı kurumlar bünyesinde envantere kayıtlı ve kiralık kaç adet makam aracı olduğu merak konusu olmuştur” dedi.

AUDİ A8 LONG MAKAM ARACI KRİZİNDE TARIM BAKANI YUMAKLI'YA 7 SORU

Konuyla ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından cevaplandırılmak üzere TBMM Başkanlığına bir soru önergesi veren Birol Aydın, Bakan Yumaklı’dan şu soruların cevaplandırılmasını istedi.

-Bakanlığınız uhdesinde, özel kalem bünyesinde görünen makam aracı sayısı kaçtır?

-Bakanlığınız envanterinde, bağlı ve ilgili kuruluşlar da dahil olmak üzere kullanılan makam ve hizmet aracı sayısı kaçtır?

-Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından kiralanarak, bakanlığınızın özel kalem bünyesinde kullanılan araç sayısı kaçtır?

-Türkiye Jokey Kulübü tarafından bakanlığınızın kullanımı için kiralanan makam aracı sayısı kaçtır?

-Sayın Vahit Kirişçi’nin görevinde iken kullandığı Audi A8 Long markalı makam aracını görevinden ayrıldıktan sonra kullanmaya devam ettiği iddiaları doğru mudur?

VAHİT KİRİŞÇİ'NİN KULLANDIĞI MAKAM ARACI HANGİ ENVANTERDE GÖRÜNÜYOR?

-Eski Bakan döneminde makam arabası olarak kullanılan söz konusu araç, bakanlığınız envanterinde kayıtlı olarak bulunmakta mıdır? Bahse konu makam aracı bakanlığınız envanterinde kayıtlı değilse, hangi şekilde kendisinin kullanımına sunulmuştur?

YUMAKLI KAÇ TANE MAKAM ARACI KULLANIYOR?

-Tarım Bakanı sayın İbrahim Yumaklı tarafından kullanılmak üzere kaç tane makam aracı vardır, kullanılan makam araçlarının markaları nelerdir? Bu araçlardan kaç tanesi Bakanlık envanterinde görünmektedir?