TARIMDAN HABER ÖZEL / Bekir Pakdemirli’nin Bakanlığı döneminde Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne atanan Adem Dinç, dün görevden alındı. Dinç, Ocak 2021’den buyana bu görevi yürütüyordu. Dinç’in görevden alınmadan önce 15 gün izne çıktığı öğrenildi.

PEKİ ADEM DİNÇ NEDEN GÖREVDEN ALINDI?

Bakanlık kulislerinde konuşulanlara göre, Bakan İbrahim Yumaklı’nın zaten Adem Dinç ile çalışmak istemediği ancak şartların olgunlaşmamasından dolayı bugüne kadar görevden almadığı ifade ediliyor. Özellikle Adem Dinç’in eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ile olan yakınlığının bugüne kadar görevden alınmasına engel oluşturduğu kaydedilirken, Metin Kıratlı’nın bu görevinden ayrılmasıyla birlikte Dinç’in de görevden alınması için bir engel kalmadığı belirtiliyor.

Tarım Kredi'de Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten araç kiralanmış! Tarım Kredi'de Hüseyin Aydın’ın oğlunun ilişkili olduğu şirketten araç kiralanmış!

Diğer yandan bakanlık personelinin Adem Dinç’ten duyduğu rahatsızlıkta görevden alınmasında etkili olduğu kaydediliyor.

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE VEKALETEN SEYFULLAH ARSLANTÜRK GETİRİLDİ!

Adem Dinç’in yerine atanan isim de dikkat çekti. Personel Genel Müdürlüğüne vekaleten atanan Seyfullah Arslantürk, geçtiğimiz Ekim ayında Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti. Arslantürk, Bakan Yumaklı’nın Gübretaş Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde Gübretaş'ta bağımsız yönetim kurulu üyeliği yapmıştı.