Tarım Bakanlığında, Mehdi Eker’in Bakanlığı döneminde Ürün Doğrulama Takip Sistemi (ÜTDS) ihalesini Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp’in şirketi kazanmıştı.

Ancak Ankara 18. Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan bilirkişi raporu, Ürün Doğrulama ve Takip Sisteminin ihale sürecinde yaşanan büyük yolsuzluk gözler önüne serilmişti.

MÜFETTİŞ RAPORU ÜDTS YOLSUZLUĞU BELGELERİ İLE ORTAYA KOYMUŞTU

Diğer yandan Bakanlık müfettiş tutanağı ile ifade tutanağı, ÜDTS yolsuzluğunda, ÜDTS ihalesinin hileli ve hukuka aykırı bir şekilde Hakan Bilal Kutlualp’in şirketi olan Veriso Data şirketine verildiğini ortaya koymuştu. Bakanlık müfettişleri, ihale komisyonu üyelerinin teker teker ifadesine başvururken, ihale komisyon üyesi İ.Ç’nin Bakanlık müfettişlerine verdiği ifade tutanağı, ÜDTS yolsuzluğunu bütün çıplaklığı ile gözler önüne sermişti. ÜDTS ihalesinin tamamen düzmece bir komisyon kararı ile Hakan Bilal Kutlualp’e verildiği ortaya çıkarken, ihale komisyonunda bulunan üyelerin birçoğunun imzasının sahte olduğu, başkaları tarafından yerine imza atılan komisyon üyelerine baskı yapılarak susturulduğu ve Bakanlık müfettişlerine yanlış beyanda bulunmaları için tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

ALT MAHKEME HUKUKSUZ BİR KARARA İMZA ATMIŞTI

Hakan Bilal Kutlualp, Sadettin İnan’ın 26 Ekim 2022 tarihinde Milli Gazete'de kaleme aldığı ‘Hakan Bilal Kutlualp, 60 milyon lira ÜDTS yolsuzluğunda ne yapmak istiyor?’ başlıklı köşe yazısında kullandığı ifadelerden dolayı hakaret ve iftira suçu işlendiği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Mahkeme 15 Şubat’ta hakaret suçu işlendiğine yönelik mahkumiyet kararı ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

ÜST MAHKEME, ALT MAHKEMENİN HUKUKSUZ KARARINI BOZDU!

Ancak üst mahkemeye (Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi) yapılan itirazda, mahkeme, alt mahkemenin verdiği mahkumiyet kararında, hakaret suçunun oluşturduğu sabit kabul edilen sözlerin hangi suretle kişilerin onur, şeref ve saygınlığını zedelediği hususunun gerekçede yeterince tartışılmadan karar verildiğini belirterek, mahkumiyet kararının kaldırılmasına karar vermişti.

Pancar nakliyesinde çiftçiye tonaj uyarısı! 18 tonun üstüne çıkan ceza yiyecek! Pancar nakliyesinde çiftçiye tonaj uyarısı! 18 tonun üstüne çıkan ceza yiyecek!

Alt mahkemede (Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi)’nde dava yeniden görüşülürken, hakim söz konusu ifadelerin hakaret suçu kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, Sadettin İnan hakkında beraat kararı verdi.

Dava 1

Dava 2

Dava 3