Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı! Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı!

SADETTİN İNAN / Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yağ’ın Konya’da Zade Yağlarında kaybolan 5 bin ton ham yağ ile ilgili derin sessizlik devam ediyor. Tarım Kredi Yağ, kaybolan 5 bin ton ham yağla ilgili kamuoyuna hiçbir açıklama yapmazken, Zade Yağları da haberi yalanlayamadı.

GENEL MÜDÜRDEN KAYBOLAN 5 BİN TON YAĞLA İLGİLİ SKANDAL SAVUNMA!

Kayıp 5 bin ton ham yağla ilgili derin sessizlik devam ederken, Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın skandal bir savunmada bulunduğu ortaya çıktı.

Hüseyin Aydın Toplantı

BÖLGE İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI

Tarım Kredi Kooperatiflerinin, bölge müdürleri ve şirket müdürlerinin katıldığı Bölge İstişare Toplantısı hafta sonu Sapanca’da yapılırken, Genel Müdür Hüseyin Aydın, burada kayıp olan 5 bin ton ham yağla ilgili bilgi verdi. Bilgi verirken, Zade Yağları tarafından dolandırıldıklarını dile getiren Aydın, “Dolandırıldık ama kurtardık” şeklinde savunma yaparak kayıp 5 bin ton yağla ilgili yönetim zafiyetinin üstünü örtmeye çalışması dikkat çekti.

KAYBOLAN 5 BİN TON YAĞA KARŞILIK HİZMET BİNASI ALINDI

Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın, Zade Yağları tarafından dolandırıldıklarını kabul ederken, kayıp olan 5 bin ton yağın karşılığı olarak şirketten alınan hizmet binasını bir başarı olarak göstermesi şaşkınlıkla karşılandı.

YAĞ YOLSUZLUĞUNDA SORUMLULARLA İLGİLİ HİÇ BİR SORUŞTURMA BAŞLATILMADI

Bilindiği üzere Tarım Kredi Yağ Şirketi, paketlenmesi için Zade Yağlara teslim ettiği 5 bin ton ham yağın kaybolduğu ortaya çıkmıştı. Kaybolan yağ skandalı ile ilgili sorumlulardan hesap sormak yerine kaybolan yağın karşılığında Zade Yağlarının hizmet binası alınarak, buradaki yolsuzluğun üstü örtülmeye çalışılmıştı.

KAMUOYU KAYBOLAN YAĞI TARIMDAN HABER'DEN ÖĞRENDİ

Kamuoyu kaybolan 5 bin ton ham yağ skandalını Tarımdan Haber’den öğrenirken, söz konusu haber ne Tarım Kredi Kooperatifleri ne de Zade Yağları tarafından yalanlanmamıştı. Yapılan yolsuzlukla ilgili Tarım Kredi Yağ şirketinde yöneticiler hakkında hiçbir soruşturma dahi başlatılmazken, Tarım Kredi Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın ‘Dolandırıldık ama kurtardık’ diyerek yapılan yolsuzluğu aklamaya çalışması, Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşunun nasıl yönetildiğini gözler önüne serdi.  

HÜSEYİN AYDIN'DAN GÖREVİMİN BAŞINDAYIM MESAJI!

Diğer yandan, Hüseyin Aydın’ın istişare toplantısında görevden alınacağına yönelik haberlerin gerçek olmadığını ve görevinin başında olduğunu söylemesi de dikkat çekti. Kulislerde konuşulanlara göre Aydın, üst düzey sohbet toplantılarında görevden ayrılmak istediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini görevden almadığı yönde şikayetlenirken, istişare toplantısında görevinin başında olduğunu özellikle beyan etmesi, aslında koltuğunun sallantıda olduğu şeklinde yorumlandı.

SORUMLULUKTAN KAÇAN GENEL MÜDÜR ÇİFTÇİYE NASIL HİZMET EDECEK?

Tarım Kredi Kooperatiflerinde Hüseyin Aydın’ın hiçbir sorumluluk almaması da bölge müdürleri ve şirket müdürleri tarafından da sorgulanması dikkat çekti. Hüseyin Aydın’ın Tarım Kredi Kooperatifleri gibi Türkiye’nin en güçlü çiftçi kuruluşunda genel müdürlük yapmasına rağmen, sorumluluk gerektiren kararların hiç birine imza atmadığı onun yerine Genel Müdür Yardımcısı Okan Ateş’in imza attığı konuşulurken, sorumluluktan kaçan bir genel müdürün Tarım Kredi Kooperatiflerine nasıl bir katkı sağlayacağı da tartışma konusu oldu.