SADETTİN İNAN / Tarım Kredi Yağ Sanayisi, Tarımdan Haber tarafından gündeme getirilen Oruçoğlu Yağ Fabrikasında kaybolan 2500 ton ham yağ ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada kullanılan sakin dil dikkat çekerken, 2500 ton ham yağın kaybolduğuna yönelik haberlerin doğru olmadığı belirtildi.
ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASININ SATINALMA SÜRECİYLE İLGİLİ HİÇ BİR BİLGİ VERİLMEDİ!
Haberde kaybolan 2500 ton ham yağın Oruçoğlu Yağ Fabrikasının icradan satın alınmasıyla birlikte ortaya çıktığı belirtilmesine rağmen, açıklamada satın alma süreciyle ilgili hiçbir bilgi verilmeyerek, sadece ‘gerekli denetimler yapılıyor ’ denilerek konunun geçiştirilmeye çalışılması dikkat çekti.
Haberde, Tarım Kredi Yağ Sanayinin Oruçoğlu Yağ Fabrikasını icradan açık artırma ile 604 milyon liraya aldığı, ihaleye sadece iki firmanın girdiği, açık artırma bedelinin 427 milyon liradan başladığını yönelik bilgiler yer alıyordu. Ancak Tarım Kredi Yağ Sanayiinden kamuoyuna yapılan açıklamada bu konularla ilgili hiçbir cevap verilmemesi soru işaretlerine neden oldu.
PARASI ÖDENDİĞİ ANCAK SATIŞIN İCRADAN İPTAL EDİLDİĞİ KONUŞULUYOR!
Diğer yandan kurum içinden gelen bilgilere göre, Tarım Kredi Yağ Sanayisinin Oruçoğlu Yağ Fabrikası ile ilgili sadece kayıp ham yağ meselesi değil, satın alma süreciyle ilgili farklı sorunların da yaşandığı vurgulanıyor. Tarım Kredi Yağ Sanayii’nin ödemeyi yaptığı ancak icradan satışın iptal edildiğine yönelik ciddi iddialar da gündeme gelmeye başladı.
SATINALMA SÜRECİ NEDEN ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE YÜRÜTÜLMÜYOR?
Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Yağ Sanayinin böylesine bir satın almayla ilgili süreci şeffaf bir şekilde yürütmesi gerekirken, tamamen bütün sürecin kapalı kapılar ardında yürütülmesi anlamlı bulunuyor.
TARIM KREDİ YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş’NİN TARIMDAN HABER’İN ‘TARIM KREDİ’DE ŞİMDİ DE YAĞ SKANDALI! 2500 TON HAM YAĞ KAYIP!’ BAŞLIKLI HABERİ ÜZERİNE YAPTIĞI AÇIKLAMA ŞÖYLE…
-Tarım Kredi Yağ San. ve Tic. A.Ş. üretimlerini kendi tesislerinin yanı sıra ülkemizin birçok yerinde atıl üretim kapasitesinin değerlendirilmesi için, sektörün önde gelen firmalarında fason üretim modeline uygun olarak gerçekleştirmektedir. Bazı haber sitelerinde ve sosyal mecralarda Oruçoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde “Tarım Kredi’ye ait 2.500 ton yağın kayıp” olduğuna dair haberler servis edilmiş olup, bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Oruçoğlu Yağ San. ve Tic. A.Ş. tesislerinde de şirketimiz ile akdedilmiş olan fason üretim sözleşmesi kapsamında üretim yapılmaktadır. Bu faaliyetlerimiz de her zaman denetlenmekte ve ilgili birimlerimiz tarafından raporlanmaktadır. Bu çerçevede bahse konu haberin aksine şirketimizin menfaatlerine zarar verecek herhangi bir eksiklik/kayıp bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra, yapılan sözleşme gereği şirketimizin tüm hukuki çıkarları da korunarak hareket edilmektedir. Tüm çalışanlarımız da bu bilinç, özen ve özveri ile çalışmalarını sürdürmekte olup, kamuoyuna saygı ile duyurulur.