Suyu merkeze alan tarımsal üretim planlamasının amacı nedir? Suyu merkeze alan tarımsal üretim planlamasının amacı nedir?

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, seçim öncesi kamuda çalışan mevsimlik işçilere kadro verilerek sevindirilirken, Tarım Kredi Kooperatiflerin de ise 1200 işçi özel bir firmaya kiralanarak, kölelik sistemine mahkûm bırakılacak. Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’nin bünyesindeki 1200 işçinin özel bir firmaya kiralanmak istenmesi, büyük tepkiye neden olurken, seçim öncesi özel bir firmaya kıyak mı geçilmek isteniyor sorusunu gündeme getirdi. 

1200 İŞÇİNİN KİRALANMA İHALESİ 10 NİSAN’DA YAPILACAK!

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş bünyesindeki, 1200 işçi ihale yoluyla özel bir şirkete devredilecek. Tarım Kredi konuyla ilgili ihale ilanına çıkarken, ihaleye katılacak firmalar 6 Nisan’a kadar teklif verecekler. 1250 işçinin kiralanma ihalesi ise 10 Nisan’da yapılacak.

TARIM KREDİNİN KENDİ İŞTİRAKİ DEVRE DIŞI BIRAKILACAK!

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Bölge Birlikleri ve bağlı kooperatiflerde, ihtiyaç duyulan yardımcı destek personeli, yardımcı teknik personel ve yardımcı büro personeli bugüne kadar Tarım Kredi’nin iştiraki olan Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’den karşılanıyordu. Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın kararı ile Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş bünyesindeki yaklaşık 1200 işçi, özel bir firmaya devredilerek, personel hizmetine yönelik bütün hizmet alımları bundan böyle özel bir firmadan yapılacak. Yani, iştirakin kazancı özel bir firmaya devredilerek, kurum zarar ettirilerek, işi alacak olan firmaya da büyük bir kıyak geçilmiş olacak.

FAHRETTİN POYRAZ HİLELİ YOLLARLA YANDAŞ BİR FİRMA KURDURARAK HİZMET ALIMINI BU ŞİRKETE DEVRETMEK İSTEMİŞTİ!

Hüseyin Aydın’ın 1200 işçiyi özel bir firmaya kiraya verme girişimi, akıllara bir önceki hukuksuz genel müdür Fahrettin Poyraz döneminde yapılan hileli şirket kurulumunu akıllara getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile görevden alınan Tarım Kredi’nin bir önceki hukuksuz genel müdürü Fahrettin Poyraz, paravan bir şirket kurdurarak, o dönemki ismi Tarnet olan iştirak bünyesindeki işçileri kendisinin kurdurduğu paravan şirkete devretmek istemişti. Skandalın patlak vermesi üzerine Fahrettin Poyraz’ın kurdurduğu paravan şirketteki personeller tekrar Tarnet’e geçirilmişti. Gelinen noktada Hüseyin Aydın’ın da benzer bir yol izlemesi manidar bulundu.

8 YILDIR ÇALIŞAN 1200 İŞÇİ TARIM KREDİ İLE HİÇ BİR BAĞLANTISI OLMAYAN ÖZEL BİR FİRMAYA DEVREDİLECEK!

Tarım Kredi Kooperatifinin kendi öz şirketi olan eski ismiyle Tarnet yeni ismiyle ise Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş’de yaklaşık 8 yıldır çalışan 1200 işçi yapılacak ihale ile Tarım Kredi ile hiçbir bağlantısı olmayan özel bir şirkete devredilecek.

KİRALANACAK İŞÇİLER BÜTÜN ÖZLÜK HAKLARINI KAYBEDECEK!

Özel bir şirkete devredilecek 1200 işçi, daha güvencesiz hale gelecek ve Tarım Kredi iştiraklerinden elde edilen tüm komisyon ve Çalışma Bakanlığından alacakları tüm teşviklerden mahrum kalacaklar.

1200 İŞÇİ GÖSTERMELİK İHALE İLE YANDAŞ BİR FİRMAYA PEŞKEŞ Mİ ÇEKİLECEK?

Tarım Kredi Kooperatiflerinin kendi iştirakini devre dışı bırakarak, 1200 işçinin özel bir şirkete devredilerek, bu şirketten hizmet alımı yapılacak olması soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İddialara göre kurumun bağlı şirketinin bazı amaçlarla Genel Müdürlükteki yöneticilerin yakını olduğu iddia edilen bir firmaya ısmarlama ihale yolu ile peşkeş çekilmek istendiği kaydediliyor.

SEÇİM ÖNCESİ BİRİLERİ ZENGİN Mİ EDİLECEK?

Tarım Kredinin sahibi olduğu Tarım Kredi Holdinge bağlı birçok şirket varken 1200 işçinin özel bir firmaya kiralanmaya çalışılması manidar bulunurken, seçim öncesi birileri zengin mi edilmek isteniyor sorusunu gündeme getirdi. Tarım Kredi ve Teknoloji A.Ş devre dışı bırakılarak işçilerin özel bir firmaya kiralanmasıyla birlikte iştirakin kasasında kalacak paralar özel bir firmanın kasasına geçerek, kurum da zarara uğratılacak.

ihale