Gübretaş’ta gizli bina satışının arkasından RAZİ planı çıktı! Gübretaş’ın içi boşaltılacak! Gübretaş’ta gizli bina satışının arkasından RAZİ planı çıktı! Gübretaş’ın içi boşaltılacak!

SADETTİN İNAN / Çiftçi kuruluşu Tarım Kredi Kooperatiflerinde, arka arkaya patlak veren skandallar, çiftçi ortaklara ait öz kaynakların nasıl yağmalandığını ortaya koyuyor.

ORUÇOĞLU YAĞ FABRİKASINDA HAM YAĞ SKANDALI PATLAK VERMİŞTİ!

Geçtiğimiz aylarda Tarım Kredi Yağ şirketinin fason üretim yaptırmak için Oruçoğlu Yağ Fabrikasına verdiği 2500 ton ham yağın stoklarda olmadığı ortaya çıkmıştı. Tarımdan Haber’in gündeme getirdiği iddialar üzerine Oruçoğlu Yağ Fabrikası yaptığı açıklama ile bu iddiaların doğru olmadığını ileri sürmüştü. Ancak Tarım Kredi Yağ Şirketi’nin Oruçoğlu Yağ Fabrikasına yönelik 102 milyon liralık icra işlemi başlatması dikkat çekmişti.

DEPODA OLMASI GEREKEN 1500 TON ÇELTİK KAVUZU ORTADA YOK!

2500 ton kayıp yağ skandalının yankıları devam ederken, şimdi de Tarım Kredi Kooperatiflerinin bir başka iştirakinde 1500 ton kayıp çeltik kavuzu skandalı patlak verdi.  

Tarım Kredi Kooperatiflerinin iştiraki olan Tarım Kredi Tedarik ve Üretim A.Ş’ye ait Samsun/Bafra’daki Çeltik İşleme Fabrikasında, son bir yıl içinde piyasa değeri 7,5 milyon lirayı bulan 1500 ton çeltik kavuzunun depolardan kaybolduğu kaydediliyor.

SAYIMA GELEN PERSONELİN İŞİN EHLİ OLMAMASI SKANDALIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ!

Bir yıl önce göreve başlayan fabrika müdürü Şafak Zengin’in bütün ürünleri tam aldığına dair imza attığını ancak son bir yıl içinde yapılan sayımlarda ilan edilen çeltik kavuzu miktarı ile depodaki çeltik kavuzu miktarı arasında büyük uçurum olduğu belirtiliyor. Fabrika depolarını kontrol etmek için merkezden sayıma giden personelin işin ehli olmaması ve fabrika müdürü ile olan diyaloglarından dolayı kayıp olan çeltik kavuzu skandalının üstünün örtüldüğü vurgulanıyor.