Tarım Kredi Market Genel Müdürü Orhan Kozan görevden alındı’ ve ‘Tarım Kredi’de dikkat çeken plaket! Hüseyin Aydın’ın kapıyı gösterdiği Orhan Kozan için veda programı düzenlendi!’ başlıklı haberlere TK Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi’nin talebi üzerine İstanbul Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği tarafından erişim engeli kararı verildi.

Tarım Kredi Marketlere genel müdür bulmakta zorlandılar emlakçıyı genel müdür yaptılar! Tarım Kredi Marketlere genel müdür bulmakta zorlandılar emlakçıyı genel müdür yaptılar!

YOLSUZLUK HABERLERİNDEN RAHATSIZ OLMADILAR! GENEL MÜDÜRÜN GÖREVDEN ALINDIĞINA YÖNELİK HABERDEN RAHATSIZ OLDULAR!

Tarım Kredi Marketlerde gündeme gelen yolsuzluk haberlerine yönelik hiç bir işlem yapmayanların, Tarım Kredi Market Genel Müdürü Orhan Kozan’ın görevden alınması ve Kozan ile ilgili düzenlenen veda programıyla ilgili habere, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle erişim engeli kararı aldırılması dikkat çekti.

GENEL MÜDÜRÜN GÖREVDEN ALINMASIYLA İLGİLİ HABER NASIL OLUYOR DA KİŞİLİK HAKLARINI İHLAL EDİYOR?

Söz konusu birinci haberde Orhan Kozan’ın ani bir kararla görevden alındığı belirtilirken, ikinci haberde de Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Yılmaz Bademli tarafından Orhan Kozan’a yönelik düzenlenen veda programına dair bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştı.

Somut, görünür gerçeklik ilkesine uygun bir şekilde yapılan her iki habere de Orhan Kozan tarafından değil de TK Tarım Kredi Pazarlama ve Marketçilik Anonim Şirketi’nin talebi üzerine erişim engeli kararı getirilirken, söz konusu her iki haberde de şirketin kişilik haklarının nasıl ihlal edildiği anlaşılamazken, mahkemenin hukuken tartışmalı bir kararın altına imza atması dikkat çekti. 

Erişim Engeli1Erişim Engeli2-1