Sendikalar ve Toplu iş sözleşmeleri gereğince işkollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin 2024 Temmuz ayı istatistikleri hakkında tebliğ Resmi Gazete’de yayımlandı.

3 SENDİKA ÜYE KAYBETTİ!

Avcılık Balıkçılık, Tarım ve Ormancılık işkolunda en fazla üyeye sahip olan Öz Orman-İş Sendikası, Tarım-İş Sendikası ve Türkiye Orman İşçileri Sendikasının üye sayısı düştü. Türkiye Orman İşçileri Sendikası’nın üye sayısı yüzde 1’in de altına düşerek toplu iş sözleşme hakkını da kaybetti.

Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı! Tarım Bakanlığının yeni personel yönetmeliği mahkemelik oldu! Toç Bir-Sen yönetmeliği mahkemeye taşıdı!

ÖZ ORMAN-İŞ SENDİKASI LİDERLİĞİNİ DEVAM ETTİRDİ!

İş kolunda en fazla üye 26 bin 117 ile Hak-İş’e bağlı Öz Orman-İş Sendikasında bulunurken, sendika 2024 Temmuz ayı istatistiklerinde üye sayısı 25 bin 120’ye geriledi. Buna göre Öz Orman-İş Sendikası, son bir yılda 997 üye kaybetti.

Diğer yandan iş kolunda üye sayısı bakımından ikinci sırada bulunan Türk-İş’e bağlı Tarım-İş Sendikasının da üye sayısı geriledi. 2023 Temmuz istatistiklerinde 12 bin 504 üyesi bulunan Tarım-İş Sendikası’nın 2024 Temmuz istatistiklerinde üye sayısı 671 kişi düşerek 11 bin 833’e düştü.