HABER MERKEZİ / Adıyaman, planlamaya konu havza ürün desenine göre; Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Merkez, Samsat, Sincik ve Tut havzalarına ayrılmış durumda. Bu havzalarda planlı üretim kapsamında olan 14 üründen sadece 10 ürüne planlı üretim desteği verilecek.

ADIYAMAN’DA STRATEJİK 4 ÜRÜNÜN EKİMİNE İZİN VERİLMEYECEK!

Kuru soğan, soya, kolza (kanola) ve aspir bu ilimizde havza ürün deseni içinde yer almıyor.

MAZOT MALİYETİNİN TAMAMI GÜBRE GİDERİNİN YARISI KARŞILANACAK

Adıyaman’da planlı üretim desteği kapsamında olan buğday, arpa, ayçiçeği (yağlık), fasulye (kuru), mercimek, mısır (dane), nohut, pamuk (kütlü), patates ve yem bitkileri grubundaki ürünleri eken çiftçi, planlı üretim desteği kapsamında mazot maliyetinin yüzde 100’ünü, gübre maliyetinin de yüzde 50’sini karşılayacak şekilde destek alacak.

2025 TARIM DESTEKLERİ NE KADAR?

Buna göre, planlı üretim desteğinin birinci kategorisinde bulunan ürünlere (mercimek, dane mısır, nohut, patates ve birinci grup yem bitkilerine) temel desteğe ilave olarak dekar başına 244 lira planlı üretim desteği ödenecek.

Planlı üretim desteğinin ikinci kategorisinde bulunan ürünlere (arpa, buğday ve ikinci grup yem bitkilerine) temel desteğe ilave dekara 317,2 lira planlı üretim desteği ödenecek.

Ankara'da 13 ürünü eken çiftçinin mazot maliyetinin tamamı gübre maliyetinin yarısı karşılanacak! Ankara'da 13 ürünü eken çiftçinin mazot maliyetinin tamamı gübre maliyetinin yarısı karşılanacak!

3’üncü kategoride bulunan ürünlere (yağlık ayçiçeği ve kuru fasulyeye) temel desteğe ilave olarak dekara 366 lira planlı üretim desteği ödenecek.

4’üncü kategoride bulunan kütlü pamuğa ise temel desteğe ilave dekar başına 549 TL planlı üretim desteği ödenecek.

Adıyaman Destek