SADETTİN İNAN / TİGEM’in geçtiğimiz hafta yapılan 8 bin tonluk yaş fıstık ihalesine teklif veren olmazken, ikinci ihale 7 Ağustos’ta yapılacak. Antep fıstığı fiyatının son günlerde düştüğü ve bundan dolayı TİGEM’in ihalesine teklif veren firma olmadığı kaydedilirken, 7 Ağustos’ta yapılacak ihale de de fiyat veren firma olmazsa 8 bin ton yaş fıstığın pazarlık usulüyle satılması bekleniyor.

TİGEM GEÇEN YIL SATIŞINI YAPTIĞI ANTEF FISTIĞIN PARASINI BİR YILDIR TAHSİL EDEMEDİ!

TİGEM, bu yılın ürünü olan Antep fıstığını ihale ile satışa çıkarırken, geçen yıl satışını yaptığı 90 milyon liralık Antep fıstığının parasını aradan geçen 1 yıla rağmen firmadan tahsil edememesi, kurumda büyük bir krize neden oldu.

KEFALET SENEDİ SAHTE Mİ? 90 MİLYON LİRA SİGORTA ŞİRKETİNDEN DE TAHSİL EDİLEMİYOR!

TKİ’den Konya Şeker’e 7 milyar liralık kömür borcu ihtarnamesi! Soma’da elektrik üretimi tamamen durabilir! TKİ’den Konya Şeker’e 7 milyar liralık kömür borcu ihtarnamesi! Soma’da elektrik üretimi tamamen durabilir!

Crypto Carbon Energy firmasına satılan fıstığın banka teminat mektubu ile değil kefalet senedi ile satıldığı, kefalet senedi veren sigorta şirketinden bu paranın bir yıldır tahsil edilememesi, ‘kefalet senedi sahte mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

SİGORTA ŞİRKETİ MAHKEMEYE VERİLDİ!

Kurumdan alınan bilgilere göre, Crypto Carbon Energy firmasına kefalet senedini veren sigorta şirketinin mahkemeye verildiği belirtilirken, Genel Müdürlüğün 1 yıldır parayı tahsil edememesi Crypto Carbon Energy firmasına yönelik fason şirket tartışmasını gündeme getirdi.

GENEL MÜDÜRLÜK SORUMLULUĞU İŞLETMEYE ATIYOR, İŞLETME DE GENEL MÜDÜRLÜĞE!

Antep fıstığının banka teminat mektubu yerine kefalet senedi ile satışına onay verilmesinin dolandırıcılık işlemine önceden zemin mi hazırlandı sorusunu akıllara getirirken, Ceylanpınar Tarım İşletmesinin de satıştan önce hukuken geçerliliği olan kefalet senedi ile satış için hem Mali İşler Dairesinden hem de Hukuk’tan görüş istediği ortaya çıktı.

GENEL MÜDÜRLÜK VE İŞLETME SORUMLULUĞU ÜZERİNDEN ATMAK İÇİN KILIF MI HAZIRLANDI?

Hukuken geçerliliği olan bir konuda işletmenin iki ayrı birimden görüş istemesinin, yaşanacak bir dolandırıcılık işlemine karşı hem işletmenin hem de Genel Müdürlüğün bütün sorumluluğu üzerinden atmak için yapıldığı kaydedilirken, bu ağır iddialar kefalet senedi ile satışı yapılan 90 milyon liralık Antep fıstığı satışını daha da şaibeli hale getirdi.

90 MİLYON LİRA KİMDEN TAHSİL EDİLECEK? 

Satışı yapılan Antep fıstığının parasının bir yıldır tahsil edilememesi, alıcı firmanın ve kefalet senedini veren sigorta şirketinin araştırılmadan bu satış işleminin yapıldığını gösterirken, TİGEM'in 90 milyon lirayı kimden tahsil edeceği ise  bilinmiyor.