TARIMDAN HABER ÖZEL / Türk Şeker Tüm Şeker Fabrikaları Çalışanları Grubu sosyal medya hesaplarından yapılan bir paylaşım, Türkşeker’in 390 sürekli işçi alımına yönelik yapacağı mülakatları şimdiden tartışmalı hale getirdi.

İşçi alımına yönelik fabrikalarda yapılan mülakatların adil bir şekilde yapıldığı ancak mülakat sonuçlarının Genel Müdürlükte değiştirilmesi için puanların kurşun kalemle verildiği belirtildi.

Konya Şeker’de baskın seçim hazırlığı! Konya Şeker’de baskın seçim hazırlığı!

YAPILAN PAYLAŞIM DAHA SONRA KALDIRILDI!

Yapılan paylaşımın daha sonra sosyal medya hesaplarından kaldırılması dikkat çekerken, yapılan paylaşımda, fabrikalarda adil bir şekilde yapılan mülakatlarda verilen puanların Genel Müdürlükte değiştirilebilmesi için tükenmez kalemle değil, kurşun kalemle verildiği kaydedildi.

Mülakatları tartışmalı hale getiren işte o dikkat çeken paylaşım...

-Türkşekerde işçi alımları mülakatlarında yapılan usulsüzlük!

-Fabrikalarda yapılan mülakatlar adil bir şekilde yapılıyor ancak gözden kaçan küçük bir ayrıntı Genel Müdürlükte sonucu değiştirmek için büyük bir imkan oluyor.

-Fabrikalarda mülakat yapılırken Komisyon üyeleri adil şekilde not veriyor. Verilen bu notlar puan kağıdına normal şartlarda tükenmez kalem ile yapılmalı ancak Personel Daire Başkanı çok uyanık. Notlar kurşun kalem ile dolduruluyor ve altına tükenmez kalem ile ıslak imza atılıyor.

-Personel Dairede kurşun kalem ile verilen notlar değiştirilip belirlenen kişiler kazandırılıyor ve sonra sonuçlar açıklanıyor.

-Çok akıllı ve güzel bir yöntem. Mülakat kaldırılsın derken tam olarak bu usulsüzlüklerden dolayı bu talep dile geliyor.

-Ülkemizde iktidara duyulan adalet ve güven duygusu bir kaç kişinin elinde yazık oluyor.