Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Manisa Muradiye Orman Fidanlığının kapatılarak, arazisinin bir otomotiv şirketine verileceğine ilişkin duyum aldıklarını belirterek, bunun gerçekleşmesi durumunda tarıma ihanet edileceğini kaydetti.
Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı sırasında Volkswagen’in Türkiye’ye yapacağı yatırımları askıya aldığı iddia edilmiş ancak daha sonra Ticaret Bakanı Yardımcısı Rıza Tuna Turagay bu iddiaları yalanlamıştı.
TARIM ARAZİSİNİN AMAÇ DIŞI KULLANIMINA İZİN VERİLMEMELİ
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Volkswagen’in Türkiye’de yapacağı yatırımla ilgili olarak şok bir iddiayı gündeme getirerek, Volkwagen’in Manisa’daki fabrikayı bir tarım arazisi üzerine kuracağına dair duyumlar aldığını belirterek, “Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına izin verilirse yarın işleyecek arazi bulamayacağız. O zaman ne tohumu ne de girdi maliyetlerini konuşmaya gerek kalmayacak” tepkisinde bulundu.
ORMAN FİDANLIĞI HAZİNE’YE DEVREDİLEREK VOLKSWAGEN’E Mİ VERİLECEK?
Akcan, katıldığı bir televizyon programında da konuyla ilgili olarak, “Manisa Muradiye Orman Fidanlığımız vardı. Vardı diyorum çünkü bu fidanlığın kapatılması ve Hazine’ye devredilmesi söz konusu. Duyuyoruz ki en verimli tarım arazileri yine sanayiye açılma yönünde bir çaba var. Manisa Muradiye’deki orman fidanlığı bizim en kıymetli topraklarımızdan bir tanesi. Bunun sanayiye açılması söz konusu dahi olamaz. Volkswagen’in buraya geleceğini duyuyoruz. Bu çok büyük bir hata olur” dedi.
MANİSA MURADİYE ORMAN FİDANLIĞININ ARAZİSİ
YILLIK 5 MİLYON FİDAN ÜRETİM KAPASİTESİ BULUNUYOR
Muradiye Fidanlık Müdürlüğü'nün web sayfasında Muradiye Orman Fidanlık Şefliği ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: "Manisa –Menemen karayolunun 14. km.’sinde, 27 m. rakımda, 1009 da. Alanda, yapraklı-ibreli ağaç, ağaçcık, çalı ve sarmaşıklar üzerinde ihtisaslaşmış şekilde alçak rakım bitkileri yetiştirilmekte olup, tür zenginliğimiz, üretim tipi çeşitliliğimiz ile 10 cm.’den 7-8 metreye ulaşan boyda orman ağacı ve peyzaj materyali olan ekonomik değeri yüksek fidanlar üretmekle öncü fidanlık olma gururunu yaşamaktayız. Yıllık fidan üretim kapasitesi 5 milyon adettir.