Aydın'ın Söke ilçesi Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, dikkat çeken bir uygulamaya imza attı. Yeni Söke Gazetesi'nin haberine göre, zirai mücadele kapsamında gübre çuvallarının ve zirai ilaç kutularının toprak kirlenmesine neden olduğunu belirten yetkililer, gübre çuvalları ve zirai ilaç ambalajını getiren üreticilere sıvı gübre hediye edeceklerini duyurdu.

Tarımsal yatırım rehberi yayından kaldırıldı! İpek böceği büyükbaş hayvancılık içinde gösterilmişti! Tarımsal yatırım rehberi yayından kaldırıldı! İpek böceği büyükbaş hayvancılık içinde gösterilmişti!

Hurda plastik atıkların doğada binlerce yılda kaybolmaya çalıştığını belirten yetkililer, şöyle konuştu:

"Plastik atıklar doğaya en çok zararı veren atıklardır. Plastik atıkların verdiği zarar dünyanın ekolojik dengesinde önemli tahribata neden olmaktadır. Plastiklerin doğaya karışmaması ve geri dönüştürülmesi, yaşanabilir bir dünya ve ekolojik dengenin korunması adına oldukça önemlidir." ifadelerine yer verildi."

"GERİ DÖNÜŞÜM İLE KORUNABİLİR"

Dünya genelinde her yıl 300 milyon ton plastik üretildiğini belirten yetkililer, "Bu plastiklerin önemli bir kısmı denize ve doğaya atılmaktadır. Doğaya atılan plastiğin çözünmesi bin yıl kadar uzun sürede gerçekleşmektedir. Atıkların doğaya zarar vermemesi için geri dönüştürülebilir olanlarının dönüştürülmesi oldukça önemlidir. Geri dönüştürülebilen maddeler; plastik, hurda plastik, kâğıt, alüminyum, cam, varil, piller, motor yağı, beton, organik atıklar, elektronik atıklar ve akümülatörlerdir. Bilinçli bir şekilde doğanın korunması mümkündür. Geri dönüşüm ile doğal kaynakları ve enerji kaynakları korunabilir. Atık miktarı azaltılmış olur. Ayrıca, geri dönüşüm ülke ekonomisine katkı sağlar. Geri dönüşüm ile hurda malzemeye ödenen döviz miktarı azalır. Enerji kullanımı azalır. Böylece enerji tasarrufu sağlanmış olur. En önemlisi üretim yaptığımız tarlalarımız kirlenmemiş olur" diye konuştu.