İzmir'in Tire ilçesinde ceviz hasadına başlandı. Ceviz üretiminde önemli noktalardan biri olan Tire'de, günlük yevmiye ile çalışacak işçiler aranıyor...

Üreticiler gösterdikleri onca emek ve zahmetin ardından ceviz toplama işlemlerinde çalışacak işçi ararken, yüksek yevmiye istekleriyle karşı karşıya kalıyor. Ceivz üretiminin yanı sıra incir, kestane ve zeytin üretimiyle de geçimini sağlayan ilçe sakinleri, yüksek işçi fiyatlarından oldukça şikayetçi...,

Tarım Kredi badem alımını durdurdu ürünler üreticinin elinde kaldı! Tarım Kredi badem alımını durdurdu ürünler üreticinin elinde kaldı!

Yeni Asır Gazetesi'nin haberine göre kaliteli ceviz üretiminin yapıldığı Güme dağında bulunan ceviz üreticileri, bu yıl ki hasatın oldukça bereketli olduğunu belirtiyor. Bu anlamda ürünleri toplarken destek olacak günlük işçi arayışında olduklarını belirten üreticiler, silkici ve toplayıcı olarak çalışacak işçilerin 2 bin 500 TL altında ücretleri kabul etmediklerini söylüyor.

2 BİN 500 VE 2 BİN 700 TL ARASI YEVMİYE

Ceviz üreticileri, "Bu yıl ağaçlarda ceviz bol, ancak artan üretim maliyetleri bizi zorluyor. Silkici ve toplayıcı yevmiyeleri oldukça yüksek. Silkiciler günlük 2 bin 500 ile 2 bin 700 TL, toplayıcılar ise ortalama bin TL arasında yevmiye istiyor" şeklinde konuştular.