TARIMDAN HABER ÖZEL / Finans maliyetlerinin yükselmesinden traktör satışları da nasibini aldı. Faizlerin yüksek olması ve krediye ulaşımın zorlaşmasından dolayı traktör satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,8 oranında düştü.

Umutlu

İLKEM UMUTLU TRAKTÖR SATIŞ MİKTARLARINI PAYLAŞTI

Tarımdan Haber yazarı İlkem Umutlu, sosyal medya hesaplarından 2024 yılının ilk 5 ayında satışı yapılan traktör miktarına yönelik paylaşımda bulundu. İlkem Umutlu, yaptığı paylaşımda; “2024 yılı ilk 5 aylık traktör satışları netleşti. Geçen yılın ilk 5 ayına göre yüzde 21,8 düşüş var” dedi.

EN FAZLA TRAKTÖR SATIŞINI NEW HOLLAND YAPTI!

İlkem Umutlu, traktör firmalarının aylık bazda traktör satış miktarlarını da paylaştı. Buna göre 2024 yılının ilk 5 ayında en fazla traktör satışını 10 bin 651 adet ile New Holland yaptı. New Holland’ı 3 bin 735 adet ile SDF izledi. Traktör satışında 3’üncü sırada ise 3 bin 40 adet ile CASE IH yer aldı.

MASSEY FERGUSON, TÜMOSAN, ERKUNT, BAŞAK JOHN DEERE NE KADAR TRAKTÖR SATTI?

İlkem Umutlu’nun traktör satışlarıyla ilgili paylaştığı listede traktör firmalarının satış adetleri belli oldu. Massey Ferguson 2 bin 587 adet traktör satışıyla 4’üncü sırada bulunurken, TÜMOSAN bin 580 adet traktör satışıyla 5’inci sırada bulunuyor. ERKUNT Traktör bin 432 adet, BAŞAK bin 210 adet, JONH DEERE ise 309 adet traktör sattı.

2024 YILININ İLK 5 AYINDA NE KADAR TRAKTÖR SATILDI?

Firmaların 2024 yılının ilk 5 ayında toplam satışını yaptığı traktör miktarı ise 28 bin 68 oldu. Firmalar en fazla traktör satışı Mart ayında gerçekleştirirken, ay bazında en az traktör satışı ise Ocak ayında yapıldı.

Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel! Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel!

Traktör Satış Adeti