Enflasyon, kur farkı, yem fiyatlarında gözlenen artış ve daha pek çok faktör, her sektörde olduğu gibi et sektöründe de değişimlerin yaşanmasına yol açtı. Günden güne artan fiyatlar sebebi ile buzdolaplarını et ile doldurmakta zorlanan birçok tüketici, güncel fiyatları yakın takip altına aldı.

Son dönemlerde birçok kez zamlanan kuzu ve dana eti fiyatları, geçtiğimiz haftalarda indirim ile müjdelenmişti. Bunun üzerine arama motorları üzerinden güncel et fiyatlarını sorgulama noktasında yoğunluğun artığı gözlenmeye başlandı. Bu kapsamda bizler de bu içeriğimizde Ulusal Kırmızı Et Konseyi tarafından açıklanan güncel karkas fiyatlarına yer verdik. İşte ayrıntılar…

GÜNCEL KARKAS ET FİYATLARI 26 TEMMUZ 2024

Büyükbaşta kulak küpesi 80 lira oldu üreticinin destek ödemesinden kesilecek! Büyükbaşta kulak küpesi 80 lira oldu üreticinin destek ödemesinden kesilecek!

Haftalık olarak bir liste yayınlayan Ulusal Kırmızı Et Konseyi (UKON), son olarak 7 bölgeyi kapsayan bir fiyat listesi paylaştı. Söz konusu listede Et ve Süt Kurumu (ESK) fiyatları dahil ve hariç olmak üzere iki ayrı başlığa yer veren UKON, güncel fiyatları (ESK dahil) şu şekilde açıkladı:

  • Karadeniz Bölgesi kuzu- dana: 370 TL- 326,70 TL
  • Güneydoğu Anadolu Bölgesi kuzu- dana: 325 TL- 300,03 TL
  • Doğu Anadolu Bölgesi kuzu- dana: 332 TL- 313,04 TL
  • İç Anadolu Bölgesi kuzu- dana: 344,29 TL- 310 TL
  • Marmara Bölgesi kuzu- dana: 360,83 TL- 318,33 TL
  • Akdeniz Bölgesi kuzu- dana: 336 TL- 310,50 TL
  • Ege Bölgesi kuzu- dana: 313,33 TL- 308 TL

UKON tarafından paylaşılmış olan listede kuzu- dana karkas ortalama fiyat hesabına da yer verildi. Buna göre kuzunun ortalama kilo fiyatı 340,21 TL, dananın ortalama kilo fiyatı 312,37 TL olarak kayda geçti.

DÜŞÜŞ DEVAM EDECEK Mİ?

UKON tarafından paylaşılan listede fiyatların bir önceki aya göre değişim oranlarına da yer verildi. Buna göre kuzu karkas fiyatı geçtiğimiz aya oran ile yüzde 4,10, dana karkas fiyatı ise yine geçtiğimiz aya göre yüzde 5,40 oranında düştü. Fiyat düşüşünün ağustos ayında da devam edip etmeyeceği merak edilirken birçok uzman bu konuda umutlu olduklarını ifade etti.