Amasya'da ata tohumundan 40 yıl sonra kenevir üretimi! Amasya'da ata tohumundan 40 yıl sonra kenevir üretimi!

Dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini karşılayan ülkemizde hasat dönemi öncesi hazırlıklar devam ediyor. Her sene ağustos ayının başı itibari ile başlayan fındık toplama dönemi için geri sayım devam ediyor.

Üreticilerin yanı sıra ülke ekonomisi adına da önemli bir yere sahip olan fındık üretimi, son dönemlerde gündemden düşmemeye başladı. Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Toprak Mahsulleri Ofisi fındık fiyatlarının bu sene hangi düzeyde olacağı merak edilirken üreticilerin beklentileri de iyice arttı.

Masrafların artmasından ötürü fındık fiyatının en az 160 TL düzeyinde olması gerektiğini savunan temsilciler, aksi takdirde üreticilerin geçim sıkıntısına düşeceklerini bildirdi. Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yapılacak olan açıklamanın beklentileri karşılayıp karşılamayacağı merak edilirken güncel fındık fiyatları da arama motorlarına konu olmaya başladı.

Ekim ayının başında 100 TL civarında olan fındık fiyatları, temmuz ayının sonu itibari ile 120 TL bandını zorlamaya başladı. Bu artışta pek çok faktörün etkisinin olduğu bilinirken bölgelere göre fındık fiyatları da açıklandı. İşte serbest piyasada 50 randıman fındık fiyatları…

FINDIK FİYATLARI DEĞİŞTİ

Ekonomik faktörlerin yanı sıra fiziki şartların da etkili olduğu fındık fiyatları, son dönemlerde arama motorları üzerinden sık sık sorgulanmaya başlandı. Yeni hasat dönemi öncesinde güncel fındık fiyatları merak konusu olurken Toprak Mahsulleri Ofisi de yakın takip altına alındı.

Ağustos ayında 2024 yılı fındık fiyatlarını açıklayacağı tahmin edilen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin nasıl bir karar vereceği henüz bilinmiyor. Bu süreçte 160 TL, 170 TL, 180 TL gibi rakamlar telaffuz edilirken 50 randıman fındık fiyatlarının da değiştiği bildirildi.

SERBEST PİYASA FINDIK FİYATLARI 29 TEMMUZ

29 Temmuz 2024 50 randıman fındık fiyatları güncel olarak şu şekilde kayda geçti:

  • Giresun: 100 TL
  • Ordu: 120 TL
  • Samsun: 109,75 TL
  • Trabzon: 124,5 TL
  • Sakarya: 110 TL