Hem üreticiler hem de ülke ekonomisi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan fındık, son günlerde gündemden düşmemeye başladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin taban fiyatı açıklaması beklenirken Meclis’ten de sesler yükselmeye başladı.

Birçok milletvekili Toprak Mahsulleri Ofisi’nin fiyat açıklaması öncesinde üreticilerin beklentilerini dile getirdi. Maliyetlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini aksi takdirde üreticinin mağdur olacağını savunan birçok isim, taban fiyatın en az 160 TL olması gerektiğini savundu.

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin üreticilerin fiyat beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı merak edilirken güncel fındık fiyatları da arama motorları üzerinden sorgulanmaya başlandı. Dünya fındık üretiminin nerede ise yüzde 75’inin karşılandığı ülkemizde fındığın güncel fiyatı, yakın takip altına alındı.

Ticaret Borsalarında yukarı yönlü hareketlilik! İşte güncel hububat fiyatları Ticaret Borsalarında yukarı yönlü hareketlilik! İşte güncel hububat fiyatları

Ülkemizde son yıllarda en fazla fındık üretiminin yapıldığı şehirler; Ordu, Sakarya, Giresun, Samsun, Trabzon, Düzce, Zonguldak, Kocaeli, Artvin ve Bartın olarak kayda geçti. Peki, bu şehirlerde fındık kaç TL? İşte serbest piyasa fındık fiyatlarına dair merak edilenler…

100 TL’Yİ AŞTI

Ordu, son hasat döneminde en çok fındığın toplandığı il olarak kayda geçmişti. Ağustos ayında başlayacak olan hasat dönemi öncesi Ordulu üreticilerin Toprak Mahsulleri Ofisi’ni yakın takip altına aldıkları bilinirken şehirde geçerli olan güncek fındık fiyatı da merak konusu oldu.

31 Temmuz 2024 Çarşamba günü Ordu Altınordu serbest piyasada 50 randıman fındık fiyatı 100 TL’nin üzerine çıkarak 105 TL’ye ulaştı. Hasat döneminin başlaması ile birlikte fındık fiyatının artıp artmayacağı merak ediliyor.

SAKARYA’DA 120 TL’YE YAKLAŞTI

Ordu’nun ardından en çok fındığın toplandığı il olan Sakarya da fındık fiyatları noktasında yakın takip altına alındı. Birçok kişi Sakarya’da fındığın kaç TL olduğunu öğrenmek amacı ile arama motorları üzerinden sorgulamalarını hızlandırdı.

Edinilen bilgilere göre Sakarya Ticaret Borsası’nda 31 Temmuz Çarşamba günü fındığın kilosu ortalama 119,34 TL’den satışa sunuluyor.