Fındık hasadı öncesi gözler Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çevrildi. Bu sene TMO’nun fındık için ne kadarlık bir alım ücreti açıklayacağı merak edilirken hem üreticilerden hem de muhalefetten taban fiyata yönelik açıklamalar geldi.

Fındık üreticileri taban fiyatın 160- 180 TL aralığında olması gerektiğini savunurlarken muhalefet de bu talebe destek verdi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin konuşulan rakamlara karşılık verip vermeyeceği merak konusu olurken AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temur dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Temur’un o açıklamasına dair ayrıntılar…

‘FINDIK PAZARA İNMEDEN FİYATI BELİRLENMİŞ OLACAK’

22 yıldır fındık üreticilerine destek verdiklerini belirten Temur, kendisinin de bir fındık üreticisi olduğunu ifade etti. Katkılarından ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım Bakanlığı’na ve genel olarak hükümete teşekkür ettiğini belirten Temur, ‘Heyecan yapmayın, sıkıntı yapmayın’ ifadelerini kullandı.

Fiyatın açıklanmasını bekleyen üreticilere seslenen Temur, şu ifadeleri kullandı: “Fındık üreticimiz fındığını pazara indirmeden fiyat açıklanacak. Değerli arkadaşlar, sadece fiyat değil, düzenli bir alım, sistematik bir ödeme olacak ve fındık üreticisinin yüzü gülmeye devam edecek.”

“FINDIK ÜRETİCİSİ EZDİRİLMEYECEK”

2009 yılından bu yana Toprak Mahsulleri Ofisi’nin devrede olduğunu hatırlatan Milletvekili Temur, fındık üreticisinin asla ezdirilmeyeceğini ve siyasete hibe edilmeyecek kadar değerli olduğunu ifade etti. “Bu yıl da geçen yıllarda olduğu gibi tıkır tıkır fındığı alacağı ve parasını ödeyeceğiz” ifadelerini kullanan Temur, dönen dedikodulara değindi.

Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları Hububat fiyatlarında yükseliş devam ediyor! Güncel (12 Eylül) hububat fiyatları

Geçtiğimiz yıl “Toprak Mahsulleri Ofisi’nin elindeki fındık satılacak, şu olacak, bu olacak” tarzında dedikoduların döndüğünü hatırlatan Temur, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Satılmadı arkadaşlar ve fiyatların düşmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisi şu anda 90 bin ton fındığı elinde tutuyor. Neden tutuyor? Fındık üreticisinin yeni mahsulünün fiyatlarının düşmemesi için.”

Fındık üreticilerine üzülmemeleri gerektiğini belirten Temur, “Biz AK Parti iktidarı olarak üreticilerimizin yanındayız” ifadelerini kullandı. Temur’un bu olumlu konuşması üreticilerin yüksek fiyat beklentisini artırdı.