Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Konya’da kenevir üretimi ile ilgili destek isteyen bir çiftçiye ‘Kenevir ektiniz ne yapacaksınız?’ şeklinde cevap vermesi tepkilere neden olmuştu. Kenevir tartışması gündemde iken Bakan Yumaklı’nın memleketi Kastamonu’da ise kenevir hasadı sevinci yaşandı.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Nisan ayında ekimi yapılan kenevirlerin hasadına başlandı.

TAŞKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI KENEVİR HASADINA KATILDI

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Uzunkavak köyünde Hüseyin Topçu’ya ait kenevir tarlasına giderek, hasat çalışmalarına katıldı. Başkan Arslan, kenevir için özel olarak tasarlanmış biçerdöver ile hasadı bir süre bizzat kendisi gerçekleştirdi.

Kenevir Hasadı

Bu yıl Taşköprü’de toplam 3 bin 100 dönüm arazide, 12 köyden 146 çiftçi tarafından lif amaçlı kenevir ekimi yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Arskan, Kenevir hasadının önceden insan gücüyle yapıldığını hatırlatarak günümüzde ise modern tarım teknolojisinin getirdiği yeniliklerle artık daha hızlı ve verimli bir şekilde hasat gerçekleştirildiğini vurguladı. Başkan Arslan, “Çiftçilerimizin özverisiyle ekilen kenevirlerimizin hasadına başladık. Taşköprü’müze özgü kenevirlerimizi bu yıl 12 köyde 146 çiftçimizle 3 bin 100 dönüm araziye ektik. Amacımız, Taşköprü’nün bereketli topraklarında keneviri daha geniş alanlara yayarak çiftçilerimize uzun yıllardır özledikleri üretim heyecanını yeniden yaşatmak.” dedi.

Mısır fiyatı 10 bin lirayı görecek mi? 20 Eylül güncel hububat fiyatları belli oldu! Mısır fiyatı 10 bin lirayı görecek mi? 20 Eylül güncel hububat fiyatları belli oldu!

Taşköprü Tarım ve Orman Müdürü Mehmet İpek de hasat programında Başkan Arslan’a eşlik etti. Kenevir üretimi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün gözetiminde gerçekleştirilmeye devam ediyor. Başkan Arslan, hasadın ilçeye, çiftçilere ve bölgeye hayırlı olmasını diledi.