TARIMDAN HABER ÖZEL / Uşak'ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar kasabasında, çiftçiler adına büyük bir skandala imza atıldı.

Uşak’ın Sivaslı ilçesine bağlı Tatar kasabasında mevcut belediye başkanı ve aynı zamanda AK Parti belediye başkan adayı olan Zafer Gün ile tartışan çiftçiye, Uşak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından tarlasında hayvan gübresi depoladığı gerekçesiyle tam 433 bin lira ceza kesildi.

Belge-5

CEZA KESİLEN TARLANIN VE HAYVAN GÜBRESİNİN ÇİFTÇİYE AİT OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI!

Ancak ceza kesilen tarla ve hayvan gübresinin çiftçi İbrahim Kaya'ya ait olmadığı ortaya çıktı. Çiftçiye, kendisine ait olmadığı halde çevreyi kirlettiği için hayvan gübresinden dolayı 433 bin lira ceza kesilirken, aynı bölgede kasabanın kanalizasyonun yol boyunca açıkta akması ise çiftçiye duyulan hasma hane yaklaşımı gözler önüne serdi.

Çiftçi İbrahim Kaya, hayvan gübresinin bulunduğu tarlanın kendisine ait olmadığını ve hayvan gübresini de kendisinin dökmediğini belirterek, bu cezanın belediye başkanına karşı çıktığı için kendisine kesildiğini dile getirdi.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi! Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği genel kurulu yapıldı! Bülent Tunç yeniden başkan seçildi!

Tatar Belediye Başkanı ve aynı zamanda Ak Parti Belediye Başkan adayı olan Zafer Gün’ün makam aracıyla gazinoya gittiğini ve bunu da kendisine söylediğini kaydeden çiftçi İbrahim Kaya, bu tepkisinden dolayı da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kendisine bu cezanın kesildiğini bildirdi.  

CHP UŞAK MİLLETVEKİLİ: ÇİFTÇİYE YAPILAN BU HAKSIZLIĞIN SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ!

CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, çiftçi İbrahim Kaya ile bir video çekerek yaşanan skandalı paylaştı. Konunun takipçisi olacaklarını bildiren Karaoba, köydeki kanalizasyon çukurları için bir işlem yapmayan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün, kendisine ait olmadığı halde çiftçiye hayvan gübresinden dolayı 433 bin lira ceza kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizdi.