Program, tarla içi damla sulama, yağmurlama, mikro yağmurlama sulama sistemleri kurulması, lineer sistem, center pivot sistem veya tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması ve güneş enerjili sulama sistemi kurulmasını kapsıyor.
Başvuruların 29 Nisan 2016 tarihinde başladığını ve 13 Haziran 2016 tarihi mesai bitimine kadar İl Müdürlüğüne yapılacağını ifade eden Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi; "Gerçek şahıslar ve Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler, kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konularına uygun olması şartı ile tüzel kişilik olarak başvurabileceklerdir. Sulama kooperatifleri ve tarımsal kalkınma kooperatifleri de ana tüzüklerinde tarımsal üretim yapabileceklerinin yer alması şartıyla, kendilerine ait arazilerde veya kamu arazilerinden en az 10 yıl ve üzeri kiralama yaparak tüzel kişilik olarak başvuru yapabilecektir.
Program kapsamında daha önce hibe desteğinden yararlananlar, bu Tebliğ kapsamında aynı yatırım konusunda başvuru yapamazlar. Ancak, farklı parsel için farklı yatırım konusunda başvuru yapabileceklerdir" diyerek konuştu.
Bireysel sulama makine ekipman alımları destekleme oran ve limitleri hakkında bilgiler de veren Hasan Çebi; "Hibeye esas yatırım tutarı KDV hariç şahıslar için 100.00 TL, hibe oranı %50, hibe tutarı 50.000 TL olup, şirketler ve kooperatifler için hibeye esas yatırım tutarı 200.000 TL, hibe oranı %50, hibe tutarı 100.000 TL şeklindedir.
Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için 100 bin lirayı, tüzel kişiler için 200 bin lirayı geçemeyecektir. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır. Yatırımcılar tarafından bu tebliğ kapsamında satın alınacak tüm mal alımları, tedarikçilerle yapılacak uygulama sözleşmesi kapsamında sağlanacak ve hibeye esas mal alım bedelleri hibe sözleşmesinde belirtilen tutarı aşamayacaktır" dedi.
Manisa Tarım İl Müdürü Çebi, yatırımcıların Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimine başvurarak veya telefon ile arayarak detaylı bilgi alabileceklerini söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.