Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, 2024 yılı buzağı desteği başvuruları ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda buzağı desteğinde, birinci ve ikinci dönem başvuru tarihleri ile destekleme şartları hakkında bilgi verildi.

Adıyaman’da çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Adıyaman ve ilçelerinde destek verilecek ürünler belli oldu! Adıyaman’da çiftçi hangi ürünü ekerse destek alacak? Adıyaman ve ilçelerinde destek verilecek ürünler belli oldu!

2024 YILINDA DOĞAN BUZAĞILARIN DESTEK BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2024 yılı buzağı desteği, birinci ve ikinci dönem başvuru tarihleri ile destekleme şartları hakkında yetiştiriciler bilgilendirildi. 2024 doğumlu buzağısı olan yetiştiricilerden birlik üyesi olanlar, üyesi olduğu birlik aracılığıyla, birlik üyesi olmayanlar ise il/ilçe müdürlüğüne şahsen kimlik ve dilekçe ile müracaat etmeleri gerekiyor.

2024'ÜN İLK 8 AYINDA DOĞAN BUZAĞILAR İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADI

Buzağıların doğum tarihlerine göre başvuru yapılacak. Buna göre 2024’ün ilk 8 ayında doğan buzağılar için destek başvurusu 2 Eylül ile 2 Aralık arasında yapılması gerekiyor. İkinci dönem başvuruları ise 1 Nisan ile 15 Haziran tarihleri arasında kabul edilecek.

KÜPELENMEMİŞ BUZAĞILARA DESTEK VERİLMEYECEK

Destekleme başvurusundan yararlanabilmek için dönemlerin herhangi birinde başvuru yapılması yeterli olacak.

Desteklemeden yararlanabilmek için, buzağıların 2024 yılında işletmede doğmuş, küpelenmiş, 4 ay yaşamış olması gerekiyor. Aynı zamanda programlı aşısı (erkek için şap, dişi için şap ve brucellosis) yaptırılması olmazsa olmazları arasında bulunuyor.