Yeni hasat öncesi fındık fiyatları gündemden düşmezken Meclis’te de hareketli günler yaşanmaya başlandı. Fındık fiyatı için tabanın 160 TL olarak belirlenmesi gerektiğini savunan muhalefet, aksi takdirde üreticilerin büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını ileri sürdü.

Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel! Kayseri Şeker'den dikkat çeken panel!

TMO fındık fiyatı açıklaması beklenirken CHP’den dikkat çeken bir çıkış geldi. Partinin Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, fındık hırsızlığına dikkat çekerek miting çağrısında bulundu. İşte Adıgüzel’in açıklamasına dair ayrıntılar…

TMO’YA TEPKİ GÖSTERDİ

Meclis’te konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ticaret yaptığını ifade etti. Fiskobirlik için ise ‘siyaset yapıyor’ ifadelerini kullanan Adıgüzel, Ferrero için ise ‘bütün yerli işbirlikçiler ile beraber ihanet yapıyor’ dedi.

Bölgede kokarca zararlısının çıktığını ve bu neden ile de tarım bakanına ulaştığını belirten Adıgüzel, “Gel bölgeye bak üretici perişan oldu dedim, gelmedi” dedi. Bu soruna yönelik halen bir çözüm üretilmediğini belirten Adıgüzel, AK Parti döneminde fındık üreticisinin resmen eziyet çektiğini ifade etti.

AÇIKLAMALARI DİKKAT ÇEKTİ

Fındık fiyatının en az 160 TL, maliyetin fazla olduğu bölgelerde ise en az 180 TL olması gerektiğini belirten Adıgüzel, “Bunun altında bir fiyat açıklamaya kalkarsanız size fındık coğrafyasının sokaklarını, meydanlarını dar ederiz” ifadelerini kullandı.

Düzce’de fındık kırma fabrikasına 700 milyon TL’lik teşvik verildiğini belirten Adıgüzel, fındık üreticisine ise 10 yıldır dönüm başına 170 TL ödendiğini ifade etti. Ayrıca Ferrero ile ilgili de konuşan Adıgüzel, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ferrero’nun 700 ton şekeri çalışmış. Bizim 700 bin ton fındığımız çalınıyor hem de buna Ferrero aracılık ediyor.”

Fındık piyasasında ciddi bir belirsizlik olduğuna dikkat çeken Adıgüzel, CHP’nin ise kimsesizlerin kimsesi olarak fındık üreticisinin yanında olduğunu vurguladı. Bölgede üreticilere destek vermek amacı ile bir fındık mitinginin düzenleneceğini de belirten Adıgüzel, “Sen de gel kardeşim yürek ol, nefes ol, haykır, haykıralım. Emeğimizin ve ülkemizin hakkını sonuna kadar savunalım” ifadelerini kullandı.