TARIMDAN HABER ÖZEL / Gözler hükümetin 15 Ekim’de buğday ithalat yasağını kaldırıp kaldırmayacağını çevrilmiş durumda. Dahilde işleme rejimi kapsamında 21 Haziran’da getirilen buğday ithalat yasağının 15 Ekim’de kaldırılması durumunda, buğday fiyatlarının düşeceğinden endişe eden çiftçi, elindeki buğdayı bu tarihten önce satıp satmamanın endişesi içinde.

Bu konuda, farklı görüşler ortaya konurken ithalat yasağı kalksa da fiyatların düşmeyeceğine dikkat çekiliyor. Şubat ayına kadar bekletilmesinin çiftçinin lehine bir durum olacağı yönünde görüş ortaya konulurken, fiyatların kısmen gerileyebileceği de belirtiliyor.

TMO HUBUBAT SATIŞ FİYATLARINDA ARTIŞA GİTTİ!

Mısır saplarına bu yıl ciddi talep var! Dönümü 250 TL! Mısır saplarına bu yıl ciddi talep var! Dönümü 250 TL!

Diğer yandan TMO, Ekim ayında satışını yapacağı hububat fiyatlarını açıkladı. TMO'nun Ekim ayında satışını yapacağı buğday ve arpa fiyatlarında artışa gittiği görüldü. TMO, makarnalık buğday, ekmeklik buğday ve arpa satış fiyatlarını Eylül ayına göre artırırken, TMO'nun fiyat artışı yapmasının piyasa için önemli bir işaret olduğunun altı çiziliyor. TMO'nun stoklarında yüklü ürün bulunmasından dolayı ithalat yasağının uzatılabileceği de genel beklentiler arasında.