Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, elektrik fiyatlarına gelen yüzde 30'luk zammın çiftçilerin yüküne yük kattığını belirtti. Çiftçinin bu zammın altında kalacağını belirten Bulut, bu zammın acilen geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. 

Sahte gübrede ikinci mahkûmiyet kararı! Sahte DNA Bandrol ile çiftçiyi dolandırmışlar! Sahte gübrede ikinci mahkûmiyet kararı! Sahte DNA Bandrol ile çiftçiyi dolandırmışlar!

Elbistan ovasında tarımsal sulamanın elektrik enerjisi ile yapıldığına dikkat çeken Başkan Bulut, "Ödediği fatura katlanarak artan çiftçi, bu zammı kaldıramaz" dedi. Elbistan çiftçisi için elektriğin oldukça önemli olduğunu vurgulayan Bulut, sulu tarımın sürdürülebilirliği için baraj sulama projelerinin hızlı bir şekilde aktif hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, "Elbistan çiftçisi, ne zamana kadar sondaj kuyusuna mahkum kalacak?" diye seslendi. Özellikle son günlerde sıcaklıklarda yaşanan artışın sulamaya olan ihtiyacı artırdığını ifade eden Bulut, bu durumun çiftçinin elektrik faturasına yansıyacağını da bildirdi. Bulut, üretim devamlılığı için çiftçinin giderlerinin düşürülmesi gerektiğine işaret etti.

Bu anlamda çiftçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını isteyen Başkan Bulut, "Tarımda maliyetlerin azaltılması ve üretimin sürdürülebilir kılınması bakımından tarımsal üretimde kullanılan elektrikte yüzde 30'luk zam geri çekilmelidir" dedi.