Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar'ı makamında ziyaret eden TARNET Genel Müdürü Tolga Gönenli, Akaryakıt Otomasyon Yazılım Kurulumu (TARPET) hakkında bilgi verdi. Akaryakıt Otomasyon Yazılım Kurulumunun (TARPET), EPDK' nın yayınladığı şartları sağlayan, uzaktan mazot satış takibi, tank dolum anını takip eden, tank doluluk oranlarını gösteren, günlük verilerin EPDK'ya iletimini sağlayan sistemi 1432 lokasyonda tamamlandı. Sistem kurulumu en son Antalya Bölge Birliğinde tamamlanarak uygulamaya konuldu.

Konu ile ilgili olarak Antalya Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar, TARNET Genel Müdürü Tolga Gönenli ve Profesyonel Hizmet Müdürü Mustafa Akgül'den oluşan heyet, Çakırlar Tarım Kredi Kooperatifine giderek TARPET Programını inceledi.

Profesyonel Hizmet Müdürü Mustafa Akgül ve saha elemanları tarafından sistemin çalışması, Tarım Kredi Kooperatiflerine sağladığı faydalar anlatıldı. Programın çalıştırılması sırasında Çakırlar Tarım Kredi Kooperatifi personeli de hazır bulundu.

Bölge Müdürü İbrahim Kamil Kabalar TARNET'e çalışmalarından dolayı teşekkür ederken başka firmalara bağımlı olmadan Türkiye Tarım Kooperatifleri iştirakleri ile verimli iletişim ve çalışmanın öneminden de bahsetti.

Bu ürünün akaryakıt sektöründe kullanılabilir uluslararası standartlara uygun üretilmiş bir ürün olduğunu, EPDK sorumluluklarını eksiksiz yerine getirdiğini ve dolayısı ile TARNET ürün portfoyünde önemli bir yeri olacağını ifade eden TARNET Genel Müdürü Tolga Gönenli ise akaryakıt otomasyon sektörüne üçüncü büyük firma olarak girmenin getirdiği mutluluğu şirket olarak yaşadıklarını dile getirdi.

Ayrıca daha önce başka bir firmadan alınmakta olan bu hizmetin artık öz kaynaklarla yönetilmesi ile finansal bir kazanç oluştuğunun altını çizen Gönenli, bu kazancın kooperatiflere yansıtılması için çalışmalar yaptıklarını, Temmuz ayı itibari ile TARNET hizmetlerinde bir indirim beklenebileceğini söyledi.

TARPET HAKKINDA BİLGİ

TARNET'in kendi öz kaynakları ile üretmiş olduğu TARPET akaryakıt otomasyon sistemi için 1432 adet kooperatifin dönüşüm işlemleri; Türkiye genelinde 237 bin km yol kat edilerek, toplam 7 bin 500 saatlik bir çalışma ile 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı.

TARNET, kendi ürünü olan TARPET Akaryakıt Otomasyon Sistemi ile diğer hizmet sağlayıcı firmalara ihtiyaç duymadan A'dan Z'ye akaryakıt otomasyon sistemi kurulumu yapabilir ve güvenli veri iletimi sağlayabilir hale geldi. TARNET, yapılan bu çalışma sayesinde akaryakıt otomasyon sektöründe üçüncü en büyük sağlayıcı olarak yerini almış oldu.

TARPET Akaryakıt Otomasyon Sistemi ile artık aynı pencere üzerinden tank ve pompa durumlarının takibi yapılabilirken dönüşümle birlikte tüm tanklardaki fiili ölçüm ile sistem üzerindeki seviye farklılıkları da ortadan kaldırıldı. Bu sayede nihai kullanıcı işlemleri ve bölge kontrollerinde büyük kolaylıklar sağlanmış oldu.